Vlaams viceminister-president Hilde Crevits.
Volledig scherm
Vlaams viceminister-president Hilde Crevits. © Photo News

Hilde Crevits over Oosterweel na losbarsten PFOS-schandaal: “Ik sluit vertraging niet uit”

De werken aan de Antwerpse Oosterweelverbinding zouden mogelijk vertraging kunnen oplopen door het dossier van de PFOS-vervuiling in en rond Zwijndrecht. Dat heeft Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) gezegd in Terzake op Canvas.

15 reacties

 • Ronny Van de Wal

  1 maand geleden
  Jep,zeker.Als je er een metertje of meer bovenop gooit kan er geen struik of boom meer doorheen groeien.Wie in godsnaam verzint zulke onzin eigenlijk en denken ze nu echt dat wij allemaal van gisteren zijn?
 • Dick DECOCK

  1 maand geleden
  Met zulke politici die zo draaien hebben we geen windmolens meer nodig
 • Serge Aernoudt

  1 maand geleden
  Haha, ze probeert Zuhal bij te benen, maar komt te laat. Het spel zit nu wat op de wagen, maar net als bij Arco zal CD&V het deksel wel weer op het (doof)potje krijgen.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Dat dit dossier stinkt, kan men al van ver ruiken. Toen minister Demir nog maar het deksel van de doofpot aanraakte, werd ze bijna gelyncht. Even raden waarom... Hoeveel politici waren er (ver)blind de laatste decennia dat ze hier niets tegen ondernamen? Juist: waarom?
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Speciaal volkje toch die politieke kaste. Voortdurend lessen trekken en toch nooit iets geleerd hebben.
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstelling bij correct gebruik”

  Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstel­ling bij correct gebruik”

  Na het PFOS-schandaal in Zwijndrecht heerst er grote ongerustheid. Dergelijke chemische stoffen worden ook verwerkt in allerlei andere gebruiksvoorwerpen. Zo stuurden lezers ons de vraag of pannen met antiaanbaklaag nog wel mogen gebruikt worden, want ook bij de productie van sommige pannen wordt een dergelijke stof aangewend. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) stelt onze lezers gerust: “Wanneer je die pannen correct gebruikt, is er geen risico op blootstelling.”