Hilda (85) kapot van doodsbedreigingen voor haar papegaai: "Hij is alles voor mij"

Video25 jaar al woont de 85-jarige Hilda uit Hoboken samen met haar papegaai Jacko op haar appartementje. Er was nooit een probleem, tot vandaag. Haar buren eisen dat ze het beest wegdoet. En daar is de bejaarde vrouw het hart van in. "Jacko is alles voor mij."

 1. Rechtszaak rond dood van Dean zal in België plaatsvinden: “Vriendin van De Kock weet meer dan ze vertelt”
  Play

  Rechtszaak rond dood van Dean zal in België plaatsvin­den: “Vriendin van De Kock weet meer dan ze vertelt”

  De rechtszaak rond de ontvoering en de dood van Dean Verberckmoes (4) zal in België plaatsvinden. Dat is uit de bus gekomen na overleg tussen het Nederlandse Openbaar Ministerie en de Belgische justitie. Waarom die beslissing zo belangrijk is, leest u hier. Welke bijdrage de vriendin van Dave De Kock aan het drama geleverd heeft, blijft voorlopig onduidelijk. “Maar ze weet meer dan ze vertelt”, klinkt het.
 2. Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs springen in om lerarentekort op te vangen

  Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijs­in­spec­teurs springen in om lerarente­kort op te vangen

  Al negentien scholen hebben aan de Vlaamse overheid gemeld dat ze tijdelijk sluiten, en dat zullen er in de komende dagen en weken meer worden, veelal door personeelsuitval. Inspecteurs van de Onderwijsinspectie zullen daarom in de komende weken de kans krijgen om in de bres te springen, om scholen met veel leerkrachten in quarantaine uit de nood te helpen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag.
 3. Vandaag vonnis over mensensmokkel in koelwagen die 39 Vietnamezen het leven kostte

  Vandaag vonnis over mensensmok­kel in koelwagen die 39 Vietname­zen het leven kostte

  In de zaak van de 39 dode Vietnamese migranten zal de correctionele rechtbank van Brugge woensdagochtend een vonnis vellen. De slachtoffers werden in oktober 2019 in het Britse graafschap Essex dood aangetroffen in een koelwagen die uit Zeebrugge vertrokken was. Voor 23 beklaagden werden effectieve gevangenisstraffen van 1 tot 15 jaar gevorderd, maar ze vroegen allemaal de vrijspraak voor mensensmokkel.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.