Politie en duikers zoeken in de vaart naar gedumpt wapen van de Bende van Nijvel.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie en duikers zoeken in de vaart naar gedumpt wapen van de Bende van Nijvel. © Photo News

“Hij had het wapen al 27 jaar in zijn bezit. Ik heb het in mijn handen gehad": ligt gestolen uzi-mitrailleur van de Bende van Nijvel op bodem van Damse Vaart?

Wordt dit de doorbraak die het dossier van de Bende van Nijvel in een stroomversnelling brengt? De speurders doken na een tip van VTM-misdaadjournalist Faroek Özgünes woensdagochtend de Damse Vaart in, op zoek naar een wapen dat zou hebben toebehoord aan de Bende van Nijvel. Het gaat om een uzi-mitrailleur, die mogelijks gelinkt is aan een bloederige overval op de Colruyt in Nijvel in 1983. Hoe een tip vanuit de ‘onderwereld’ eindigde tussen de takken en de modder in Damme.

  1. 41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschijnen voor gruwelijke moord op drie Vlaamse missionarissen
    PREMIUM
    LEUVEN/TURNHOUT/MENEN/BRAKEL

    41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschij­nen voor gruwelijke moord op drie Vlaamse missiona­ris­sen

    Vijf hooggeplaatste Guatemalteekse gezagsbekleders staan meer dan 40 jaar na de feiten in december voor het Leuvense assisenhof. Ze zijn volgens het federaal parket verantwoordelijk voor de moorden op drie Vlaamse missionarissen. Het is een primeur in het internationaal strafrecht dat kopstukken van een militair apparaat, de inlichtingendiensten en de politiek in Guatemala naar een buitenlandse strafrechtbank worden verwezen.