Jambon lichtte de begrotingscijfers vanmiddag toe, samen met onder andere Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) en minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
Jambon lichtte de begrotingscijfers vanmiddag toe, samen met onder andere Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) en minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA). © BELGA

Hierop bespaart regering-Jambon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbijslag

De Vlaamse regering heeft het parlement na lang aandringen de begrotingsdocumenten bezorgd. Uit de cijfers blijkt dat de begroting volgend jaar voor 436 miljoen euro in het rood gaat. Nadien is er een begrotingsevenwicht en in 2024 tonen de cijfers een licht overschot van bijna 75 miljoen euro. De vrijgegeven cijfers geven ook een overzicht van de meer dan 2,2 miljard euro aan besparingen die de Vlaamse regering de komende jaren plant. Zo moet de Vlaamse overheid het binnenkort met 1.440 minder ambtenaren doen. 

523 reacties

 • simon van branden

  1 jaar geleden
  Alle geld naar Antwerpen! De lokale politici krijgen daar het dubbele van loon tegenover vorig jaar en de rest van de bevolking mag besparen.
 • Rene Gorissen

  1 jaar geleden
  Waarom zoveel ambtenaren afschaffen u kunt beter 10 ministers afschaffen en de senaat.gelijk in Nederland zijn maar 13 ministers,Belgiè tel er 25 ministers.
 • charline lievens

  1 jaar geleden
  Dat is nog veel te weinig ambtenaren afgeschaft en Al hun voordelen er zitten daar veel te veel om niets te doen schande,en schaft dat kindrgeld helemaal af geeft gratis school lager onderwijs allen Wielsbeke kinderen wilt moet er zelf voor werken t’is Te gemakkelijk .
 • Patrick Martens

  1 jaar geleden
  Marc Linden, u kan ook ambtenaar worden of zijn, maar u heeft duidelijk voor iets anders gekozen. Gaat de overheid ook besparen op asielbeleid?
 • Emiel Vandeplas

  1 jaar geleden
  Ware gelaat NV-A : geldtransfer van ~350 miljoen naar Antwerpen .Moeten we nu ook op straat komen als gepluimde "minderwaardige " Vlaming ? Kosten Oosterweel etc .niet meegerekend.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht