Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) bij de lancering van het energiebesparingsprogramma ‘Aster’ in een sociale woonwijk in Roeselare.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) bij de lancering van het energiebesparingsprogramma ‘Aster’ in een sociale woonwijk in Roeselare. © Maxime Petit

Hier een sociale woning, maar eigen woning of grond in het buitenland: 1 op de 2 gecontroleerde huurders loopt tegen de lamp

Politiek309 sociale huurders zijn er het afgelopen anderhalf jaar op betrapt dat ze ook nog een eigendom in het buitenland hebben, dat is bijna de helft van wie gecontroleerd is. Zij hebben volgens de wet geen recht op een sociale woning in Vlaanderen, maar slechts één op de drie sociale huisvestingsmaatschappijen controleert erop. Onder meer Gent en Leuven lopen achter. Wat riskeren de overtreders? En hoe kan wie schrik heeft zijn straf nog ontlopen? “Mogelijk zien we nog maar het topje van de ijsberg.”

351 reacties

 • Lode vleminckx

  1 week geleden
  Iedereen weet dat maar ze doen er niks aan
 • Roger Poot

  1 week geleden
  In Brussel is het nog erger, maar ze doen er niets aan.....
 • Guido Parker

  2 weken geleden
  België staat nummer 1 wat betreft strooien met geluk.
 • Stephan Priem

  2 weken geleden
  Ik heb het nooit anders geweten en langdurige werkloze hangen de grote Jan uit in landen als Thailand of Dominicaanse Republiek. In België is dit mogelijk en alles waar sociaal voor staat is er misbruik door gebrekkige controles.
 • Melissa verkest

  2 weken geleden
  Het wordt dan dringend tijd dat de Tieltse Bouwmaatschappy eens onderzoek doet!! Van een groot deelde in de zwartegevelstraat en dierdonk woont heeft 1 of meerdere huizen in het buitenland!!!