.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Hetty en Barbara schreven zich in om astronaut te worden: “De eerste vrouw op de maan. Dat zou toch ferm zijn?”

Ze hebben elk hun eigen hashtag op Twitter: #BarbaraInSpace en #HettyForSpace. Barbara Versyck (33) en Hetty Helsmoortel (34) zijn gelanceerd. Nog niet in een raket, maar ze hebben hun eerste horde richting ruimte wel genomen. Beide dames willen in 2022 één van de vier nieuwe astronauten van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) worden, al zullen ze even blij zijn met een plekje in het reserveteam. “Ik zie deze kans als een reis: de weg ernaartoe is net zo interessant als de eindbestemming.”

6 reacties

 • Joris Claes

  1 jaar geleden
  Toch straf dat ze nu al meer dan 70j niet meer op de maan zijn geweest. En met de technologie van nu zou ik dat nog geloven. Maar no way dat ze dit 70j geleden al konden.
 • Kris Leynen

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat ze gekozen worden door wat ze kunnen en niet omdat ze vrouw zijn.
 • Robin Verheyden

  1 jaar geleden
  Het zijn precies die vrouwen die het denken in verschil man-vrouw in stand houden. Wat heeft dat nu voor belang of je een vrouw of een man bent. Als het je roeping is dat is dat fantastisch als je dat kunt realiseren, maar koppel daar toch niet tot vervelens toe altijd het geslacht (gender) aan vast zeg !
 • Chris Verberne

  1 jaar geleden
  Het zou mooi zijn als beide dames hun droom kunnen waar maken. En wie weet, wandelt binnen een paar jaren één van de dames of beiden op de maan. Dromen zijn niet altijd bedrog, zij komen soms ook uit. Als je er maar hard genoeg in gelooft en er voor werkt. The Sky is the limit. Succes!
 • Edwin Valaert

  1 jaar geleden
  Dit is nog eens leuk nieuws! We duimen voor jullie.