Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“#hetis2019": vrouwenbewegingen willen evenveel vrouwen als mannen in regeringen

Verschillende vrouwenbewegingen vragen de regeringsonderhandelaars in een open brief om te zorgen voor evenveel vrouwen als mannen in de nieuwe Vlaamse, Brusselse en federale regering. "En zorg voor een regering waarin vrouwonvriendelijke standpunten geen plaats hebben. #hetis2019", luidt het ook.

5 reacties

 • Tony Vandermeirsch

  4 jaar geleden
  Mss eens eerst verkozen geraken?
 • Dirk Vangossum

  4 jaar geleden
  Laten we nu gewoon allen eerst eens "mens" zijn. En dat de besten het halen, en niet enkel omdat je een man, vrouw, hetero, lesbienne, blank, zwart, enz.... bent.
 • DIRK VAN DESSEL

  4 jaar geleden
  Hoe een persoon er tussen de dijen uitziet heeft geen enkele verband met zijn of haar intellectuele capaciteiten en emotionele intelligentie. "Competentie" dient het enige valabel criterium te zijn, ook ter voorkoming van "positieve discriminatie", zeer vaak hypocriet gecamoufleerd als... "positieve actie"(sic). Wat zou er immers zo "positief" zijn om één bevolkingscategorie achteruit te steken ten voordele van een ander ?
 • Lorenzo Van Molle

  4 jaar geleden
  Ik vind dit verkeerd: men moet kijken naar de capaciteiten van iemand om die te laten zetelen, of dat nu als gevolg een meerderheid aan mannen of vrouwen geeft. Ik heb liever dat men capabele mensen laten zetelen ipv minder capabele mensen te laten zetelen omdat dit dan wel een gelijkheid met zich meebrengt.
 • Filip Mier

  4 jaar geleden
  We stemmen voor een reden op personen en die met de meeste stemmen word gekozen. Het mag niet 'afhangen' van wat er onderaan hangt of niet!
 1. ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotingstekort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”
  PREMIUM
  29

  ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotings­te­kort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”

  “300 euro extra voor de lagere lonen. Dat was het idee van Groen, de partij die hekelt dat partijen willen scoren maar het intussen zelf probeert te doen. Hoe ze die 300 euro extra wil betalen? De fiscale hervorming. Die bestaat nog niet. En die fiscale hervorming moet ook het begrotingstekort oplossen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De fiscale hervorming is een valse witte vlag waar politici mee zwaaien om kritiek te doen verstommen.”
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).