ID/ David Legrève
Volledig scherm
PREMIUM
© ID/ David Legrève

Het zoontje van Sim (48) werd bijna gedood, zij verkracht. En toch ging haar ex vrijuit

De ex-partner van Sim (48) schudde hun zoontje zo hard door elkaar dat de baby in het ziekenhuis moest vechten voor zijn leven. De mishandeling werd bewezen, maar toch ging de man vrijuit. “Hoe kán zoiets?” Sim vertelt welke verwoestende gevolgen het drama had en hoe de dader zijn agressie na de vrijspraak straffeloos op haar kon afreageren. De emoties worden haar soms te veel tijdens haar getuigenis: “Vroeger geloofde ik dat justitie er is om slachtoffers te beschermen en daders te straffen. Ik was naïef.”

 1. De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op proces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar toppleiters”
  PREMIUM

  De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op pro­ces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar topplei­ters”

  Een week lang volgde Ousmane Dia, Sanda’s papa, sereen en waardig het proces. Op de laatste procesdag in de zaak-Reuzegom doorbrak hij de stilte: “Ik ben mezelf verloren”, zegt hij. Papa Dia toont een paar vuile sneakers, een stille getuige van de gruweldoop. “Deze schoenen zijn het enige dat me nog rest van mijn zoon.” Voor het eerst kregen Sanda’s vader, moeder en stiefmoeder het woord.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.