Brenda Froyen in haar tuin: “Werken lijkt soms een straf in deze maatschappij, terwijl dat bij sommigen het beste advies kan zijn”.
Volledig scherm
PREMIUM
Brenda Froyen in haar tuin: “Werken lijkt soms een straf in deze maatschappij, terwijl dat bij sommigen het beste advies kan zijn”. © Jan De Meuleneir / Photo News

Het waren niét de pillen die Brenda door haar depressie hebben gesleurd, maar haar tuin. Nu stelt ze die open voor iedereen

Op de barricades staan? Brenda Froyen (42) is er eventjes klaar mee. De vrouw die jarenlang gestreden heeft voor een betere geestelijke gezondheidszorg, keert terug naar de basis: haar tuin. Want het waren niét de pillen die er haar destijds hebben doorgehaald, bij haar psychose en depressie. Wel: wroeten in de aarde. Straks staat die tuin ook open voor anderen. “De zorg maakt ons afhankelijk. Ik hoop dat mensen hier zullen ervaren hoe ze zichzélf kunnen helpen.”

19 reacties

 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Die van het onderwijs kunnen zich burnouts en depressies permitteren want die kunnen niet ontslagen worden zoals in de privé; Als je daar na 6 maanden terug komt, wacht enkel de buitenwacht.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Na doorgedraaide werkdagen moest ik vroeger altijd eerst in mijn tuin tot rust kunnen komen alvorens thuis aan mijn shift van moeder en huishouding te kunnen aanpakken. Werken in mijn tuin is goedkoper dan de fitness abonnement en gezonder dan pillen slikken !
 • Frederic Franke

  1 jaar geleden
  Er is nog plaats genoeg buiten de eigen tuin...waarom zo selfish zijn!
 • Lenne Harding

  1 jaar geleden
  Knap dat jij je verhaal wil delen.
 • Jacqueline Van Gool

  1 jaar geleden
  Zou graag in contact komen met deze dame mijn dochter zit 4jaar in een depressie en het wordt alleen maar erger
 1. Nederlandstaligen krijgen voorrang bij schoolinschrijvingen in Vlaamse Randgemeenten

  Nederlands­ta­li­gen krijgen voorrang bij schoolin­schrij­vin­gen in Vlaamse Randgemeen­ten

  De Vlaamse regering heeft vrijdag een lijst met twintig gemeenten goedgekeurd waar Nederlandstaligen voorrang krijgen bij de inschrijvingen op school. De negentien gemeenten van de Vlaamse Rand en de gemeente Halle zullen vanaf volgend schooljaar in 136 basisscholen voorrang kunnen geven aan kinderen uit de eigen gemeente. In 35 scholen van het secundair onderwijs zullen dan weer 70 procent van de beschikbare plaatsen voorbehouden kunnen worden aan leerlingen die in het verleden altijd gekozen hebben voor Nederlandstalig onderwijs. Dat maakt minister van Onderwijs en de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) bekend.