Het standpunt van vandaag: moeten we de kerncentrales langer open houden?
Volledig scherm
Het standpunt van vandaag: moeten we de kerncentrales langer open houden? © VTM Nieuws/HLN

Het standpunt. Moeten we de kerncentrales langer openhouden?

In de laatste aflevering van ‘Het standpunt’ nemen de zeven partijvoorzitters stelling in over de vraag of we de kerncentrales in België langer moeten openhouden of niet. Alle partijen nemen een expliciet standpunt in: Vlaams Belang en N-VA staan recht tegenover alle andere partijen.

87 reacties

 • Alain Bibendum

  2 jaar geleden
  Hoe lang gaan we die roestbakken die om de haverklap moeten stilgelegd worden nog open houden. Je kan een auto 25 jaar houden maar je hebt wel regelmatig kosten voor herstellingen. Hier ook het langer open houden van de centrale kost geld aan de belasting betaler ten bate van de winstmarge van Engie/Suez. en wat ga je doen als je hoe dan ook ooit moet die centrale afsluiten???
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Van de Groenen niet, zij verkiezen méér CO2 uitstoot.
 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  Guido Bervoets dan heb ik 190 dagen elektriciteit en gij hebt 34 dagen elektriciteit.Dat verhaaltje heb ik ook horen afzagen door een windvaan van cd&v.
 • Janna Boonstra

  2 jaar geleden
  Maak meer invoerlijnen uit Nederland. Nederland kan heel België van stroom voorzien voor een prijs wat de Nederlander ook kost.
 • els deman

  2 jaar geleden
  Totale plaatje wordt nooit bekeken... iedereen wil uiteraard propere CO2 arme energie maar voorlopig is langer openhouden kerncentrales het verstandigst naar milieu, klimaat én budget toe. Denk maar aan menselijk leed gerelateerd aan zonnepanelen (grondstoffen) en de recyclage afval ervan. Helaas. Denk dat Groen hier serieuze misstap doet ...