Een breed spectrum over de stelling "Gevangenen moeten hun straf altijd volledig uitzitten."
Volledig scherm
Een breed spectrum over de stelling "Gevangenen moeten hun straf altijd volledig uitzitten." © VTM Nieuws/HLN

Het standpunt. Moeten gevangenen hun straf altijd volledig uitzitten? “Desnoods moeten we een gevangenisboot laten komen”

In de online reeks ‘Het standpunt’ vandaag een bijzonder actuele kwestie: Justitie. Op de vraag of gevangenen hun straf altijd volledig moeten uitzitten, valt het op hoe verdeeld het spectrum is tussen ‘helemaal niet akkoord’ en ‘helemaal akkoord’, al nuanceren alle zeven partijvoorzitters meteen hun stelling.

 1. COLUMN. Ann De Craemer: “Kón ik mijn grootmoeder nog maar beschermen”
  PREMIUM

  COLUMN. Ann De Craemer: “Kón ik mijn grootmoe­der nog maar beschermen”

  Ze heette Paula. Ze kwam uit een gezin van tien kinderen en schonk zelf tien kinderen het leven. Ze was mijn grootmoeder langs moeders kant. Ze stierf toen ik veertien jaar was. Ik was te jong om haar te verliezen, maar mijn moeder was de jongste van haar zeven zonen en drie dochters, en ik was de jongste van haar negenentwintig kleinkinderen. Ik wist dus dat de kans klein was dat ze me volwassen zou zien worden. Toen ze op sterven lag en ik naar huis ging omdat ik het niet meer kon aanzien hoe ze langzaam weggleed, drukte ik een laatste kus op haar voorhoofd.
 2. KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstrengingen

  KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstren­gin­gen

  Vlaams minister-president Jan Jambon sluit niet uit dat bepaalde verstrengde coronamaatregelen sneller worden ingevoerd dan vrijdag 18 uur. Als die consensus er over bepaalde maatregelen is, kunnen die wat Jambon betreft “zo rap mogelijk” ingevoerd worden en kunnen ze versneld worden “ten opzichte van wat werd aangekondigd”. Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft intussen laten weten dat de maatregelen waarover consensus bestaat al om middernacht van kracht worden.