rv
Volledig scherm
© rv

Het standpunt. Kinderen uitgewezen asielzoekers opsluiten in gesloten centra? “Wij steken ze niet in kooien”

“Mogen kinderen van uitgewezen asielzoekers mee opgesloten worden in gesloten centra?” Die vraag ligt vandaag voor in Het standpunt, de online reeks van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. De linkse oppositiepartijen zijn resoluut tegen, de (centrum-)rechtse partijen zijn voor.

83 reacties

 • Chris Devlaeminck

  4 jaar geleden
  Ik kom uit een groot gezin. Onze ouders 'sloten' ons in de zomer op in een kolonie. Leuk is anders maar we hebben er geen trauma's aan overgehouden. Het gaat er om hoe zo'n gesloten centra er uit ziet. Ze hebben er alle comfort. Het is geen gevangenis en zeker geen kerker waar ze op water en brood moeten overleven. Als men uitgewezen asielzoekers niet in gesloten centra's vasthoudt dan verdwijnen ze in de illegaliteit. sp.a, Groen en PDVA redeneren onrealistisch. En niet alleen op dit punt.
 • gunther scheers

  4 jaar geleden
  De kinderen lopen een trauma op omdat zij koppige ouders hebben die aan alle eerdere uitwijzingen hun laars lappen, niet doordat ze een paar weken opgesloten worden in een luxe woning met speeltuin. Is proberen als Belg om aan iedere wet je voeten te vegen, je komt niet ver.
 • Tom Peeters

  4 jaar geleden
  Die kinderen hebben door de keuze van hun ouders al meerdere trauma's opgelopen door via mensenhandelaars in trailers of containers naar hier gesmokkeld te worden. De ouders zijn verantwoordelijk voor deze situatie. Het scheiden van ouders en kinderen zorgt dan weer voor andere trauma's zeker? Misschien moeten de ouders uitgewezen worden en door de sociale diensten uit hun ouderlijk gezag gezet worden?
 • Christine Herremans

  4 jaar geleden
  @willem merken , das gesproken. Zou het niet beter kunnen zeggen .
 • Gil Groenewijn

  4 jaar geleden
  Kinderen lopen helemaal geen trauma's op zoals men dit hier wil voorhouden. Het is niet opgesloten, het is enkel wat van uit de vrije openbare toegangkelijkheden gehouden . Hoogstens een beetje verwarrend, maar geen - latere - gevolgen in een volwassen leven. Tegenwoordig stellen sommigen het al voor dat men een trauma oploopt omdat er met een vinger wordt gewezen . Blijf eens normaal !