Het standpunt van vandaag: moeten we het bezoek aan de huisarts volledig gratis maken?
Volledig scherm
Het standpunt van vandaag: moeten we het bezoek aan de huisarts volledig gratis maken? © VTM Nieuws/HLN

Het standpunt. Iedereen gratis naar de huisarts? “Ja, ook de kinderen van de bankdirecteur”

In ‘Het standpunt’, de online reeks van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws, gaat het vandaag over de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Concreet ligt de volgende stelling voor: ‘We moeten het bezoek aan de huisarts volledig gratis maken’. 

138 reacties

 • Antoon Soetens

  2 jaar geleden
  Bravo Matine Schoup , dat is de nagel op de kop! Sedert 2007 heb ik de details van Hippocrates ontdekt en dit geneest alles zonder pillen, injecties,... meer het bewijst dat de dokters en wetenschappers in de verkeerde richting zoeken: enkel de natuur bezit de oplossing want wij worden genezen met levende cellen. Medicatie = dode cellen !
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Er is niets gratis. Maar deze die 2,5 keer het minimumloon verdient betaalt wel 100 keer meer sociale bijdragen en subsidieert de SZ voor al deze zonder werk of met een laag inkomen. En steeds meer omdat de bedrijven hun lasten mogen afwentelen op de burger. Sommigen vinden dat die dan ook nog eens meer zou moeten betalen voor zijn doktersbezoek.
 • Mario Adams

  2 jaar geleden
  Begin alvast eens met artsen te verbieden een consultatie aan te rekenen enkel en alleen om een voorschrift te schrijven als dit een voorschrift is dat regelmatig terugkomt. Het gaat hier niet zozeer om die '4 EUR' die je als patiënt moet betalen, maar om het gedeelte dat door het ziekenfonds moet worden betaald. Een voorschrift schrijven duurt 2 minuten, waarom moet dit evenveel kosten als een consultatie?
 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Alles gratis zet de deur wagenwijd op naar enorme fraude en verspilling. De mensen zijn niet in staat om zichzelf onder controle te houden , ook sommige dokters niet. Kijk maar eens rond op gelegenheden waar iets gratis uitgedeeld word wat er na het evenement op de grond en in de vuilbak ligt. Vermits ieder departement geld tekort heeft vraag ik me ook af hoe en met welk geld dat allemaal gaat betaald worden. Denk eraan dat er altijd iemand gaat moeten betalen. Zoals Groen zegt :geld bijdrukken?
 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  Het beste is niks volledig gratis.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"