"Al op mijn tien jaar kon ik perfect onze dagelijkse kost klaarmaken: omeletten, sticky rice, slaatjes van papaja… "
Volledig scherm
PREMIUM
"Al op mijn tien jaar kon ik perfect onze dagelijkse kost klaarmaken: omeletten, sticky rice, slaatjes van papaja… " © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Het sprookje van Dokkoon Kapueak (38), van kind uit de Thaise jungle tot sterrenchef: “Ik moest elke ochtend om 5 uur opstaan om het huishouden te doen”

Thaise sprookjes bestaan, vraag het maar aan Dokkoon Kapueak (38). Na een grillig leven in Thailand waarbij ze als kind elke ochtend om vijf uur moest opstaan om het huishouden te doen en in lageloonfabrieken golfzakken aaneennaaide, werd ze afgelopen maandag  als chefkok van ‘Boo Raan’ in Knokke verrassend bekroond met een Michelinster. Van kind uit de Thaise jungle tot Belgische sterrenchef: het wonderlijke verhaal van ‘Koon’ Kapueak. 

16 reacties

 • lots huts

  8 maanden geleden
  Nice :-) goed bezig!
 • Carla Van Geel

  8 maanden geleden
  Dit is niet als een wonder in een keer gekomen. Deze vrouw heeft enorm hard gewerkt in haar leven, met doorzettingsvermogen is ze er geraakt. Het begint met in jezelf en je talent te geloven en heel graag doen wat je goed kan met doelstelling je doel te verwezenlijken, hoe lang het ook duurt.
 • Gert Veer

  8 maanden geleden
  Hallo zeg, toch leuk voor haar! Ik hou ontzettend van de Thaïsche keuken. En madammen.
 • Kristine Delacourt

  8 maanden geleden
  Proficiat!
 • caro evi

  8 maanden geleden
  Ik ken ook de Thaise dames als de meest hardwerkende mensen. Velen hebben in Bangkok een dubbele shift. Eerst 8 uren voor een bedrijf werken en dan een tweede avondshift als cassière. En dat allemaal voor de familie die op de eerste plaats komt, in tegenstelling tot onze cultuur.