Opnieuw dook er afgelopen weekend een boa op onder de taalgrens.
Volledig scherm
PREMIUM
Opnieuw dook er afgelopen weekend een boa op onder de taalgrens. © Hulpverleningszone Wallonie Picarde

Het raadsel van de boa-constrictors in Henegouwen zorgt voor extra waakzaamheid: “Mijn zoontje laat ik even niet alleen meer in de tuin spelen”

Licht sissend op zoek naar een prooi, zich traag voortbewegend nabij het warme asfalt. De inwoners van de Waalse provincie Henegouwen zijn gewaarschuwd: afgelopen week werden maar liefst twee boa constrictors - oftewel wurgslangen - ontdekt op straat, op een afstand van ongeveer tien kilometer. “We letten extra hard op voor onze kinderen en dieren”, klinkt het in de buurt. De politie onderzoekt vanwaar de dieren afkomstig zijn.

2 reacties

  • bart vansteenkiste

    5 maanden geleden
    dit is zeer duidelijk toch deze slangen hebben de nodig vergunningen nodig en attesten moeten altijd aanwezig zijn bij zo houder of kweker en u moet ook aan tonen via een europees bevel dat dit dier in uw handen is gekomen legaal , zo niet kan u straf rechtelijk vervolgd worden en zware boetes tot gevangenis straffen , en dat is nu de reden juist waarom het dier in open lucht rond kruipt en los is gelaten zomaar . ik ken redelijk goede de wet
  • carine poelman

    5 maanden geleden
    Welkom slang, welkom wolf en hopelijk straks welkom beer. Zolang jullie maar niet te kort in onze buurt komen, welkom met dank aan de Europese steun en het uitzetten van de dieren.