Links: Marc Dutroux. Rechts: Tanja Groen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Marc Dutroux. Rechts: Tanja Groen. © Belga/ANP

Het mysterie van het onbekende vrouwelijke DNA in de zaak-Dutroux: 6 vragen over de zoektocht naar link met Tanja Groen

Onbekend vrouwelijk DNA van bijna 30 jaar oud zal vergeleken worden met het DNA van Tanja Groen, die verdween in 1993. Vanwaar komt dat onbekende staal? En hoe gemakkelijk is het om profielen te vergelijken? Alle belangrijke vragen over die mogelijke missing link: van de microsporen in de kelder van Dutroux tot de verdwijning op dinsdag 31 augustus 1993.

 1. Politieke steun voor ‘meer België’ groeit: “Na zes staatshervormingen blijkt dat de regio's het zeker niet altijd beter doen”
  96

  Politieke steun voor ‘meer België’ groeit: “Na zes staatsher­vor­min­gen blijkt dat de regio's het zeker niet altijd beter doen”

  Steeds meer parlementsleden van steeds meer partijen zouden bij een volgende staatshervorming de voorkeur geven aan meer bevoegdheden voor de federale staat. De evolutie zet zich het sterkst door bij alle Franstalige partijen (behalve PS), maar ook bij de Vlaamse Open Vld, Vooruit en Groen. Waarom? “De roep om een efficiënter bestuur wordt vaak genoemd”, zegt politicoloog Dave Sinardet (VUB).
 2. IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrijven? Of organiseert het gemeentebestuur zelf een lichtspektakel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrij­ven? Of organi­seert het gemeentebe­stuur zelf een lichtspek­ta­kel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Vuurwerk tijdens eindejaar is een jaarlijks twistpunt in quasi elke Vlaamse gemeente. Waar mag je vuurpijlen de lucht in knallen en waar niet? Riskeer je een boete als je illegaal vuurwerk afschiet? Zal de lokale politie erop controleren en eventueel boetes uitschrijven? Wij vroegen het in 284 gemeenten.