Vaccinatie van kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatie van kinderen. © Maxime Petit

Het is druk op de pediatrie, maar is omikron de grote oorzaak?

Belanden meer kinderen door omikron in het ziekenhuis? Gezien de huidige besmettingscijfers zou dat niet hoeven te verbazen. Toch lijkt de ziektelast mee te vallen, schrijft De Morgen. “De meesten kunnen gewoon thuis uitzieken.”

 1. ONZE OPINIE. De definitie van waanzin, zei Einstein? Telkens hetzelfde doen en hopen op een andere uitkomst
  PREMIUM
  45

  ONZE OPINIE. De definitie van waanzin, zei Einstein? Telkens hetzelfde doen en hopen op een andere uitkomst

  1990. Nelson Mandela werd vrijgelaten, de Sovjet-Unie viel uiteen, Koning Boudewijn weigerde de abortuswet te signeren, Koko Flanel ging in première en Jean-Luc Dehaene (CD&V) opende de weg voor het rijbewijs met punten. Zo lang wordt er al gesproken over zo’n rijbewijs. Maar tot vandaag bleef de wet dode letter. De regering-Michel zou het invoeren. De regering-De Croo belooft het ook doen. De politiek wachtte elke keer. Na drie decennia is het wachten op Godot.
 2. Vorig jaar 863 onrustwekkende verdwijningen, 680 vermisten levend teruggevonden

  Vorig jaar 863 onrustwek­ken­de verdwijnin­gen, 680 vermisten levend teruggevon­den

  In 2021 waren er in ons land 863 onrustwekkende verdwijningen. Daarvan is 93,6 procent opgelost geraakt en zijn dus 680 vermisten levend teruggevonden. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft bekendgemaakt. Om verdwijningen sneller op te lossen, heeft hij een omzendbrief gestuurd naar de parketten, de politiediensten en de Cel Vermiste Personen. Daarin staan onder meer richtlijnen rond open bronnenonderzoek via sociale media.