De EK-gekte hangt in de lucht: cafébazen zijn drukker in de weer met hun telefoontoestel dan met hun tapkraan, om toch maar alle reservaties opgeschreven te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De EK-gekte hangt in de lucht: cafébazen zijn drukker in de weer met hun telefoontoestel dan met hun tapkraan, om toch maar alle reservaties opgeschreven te krijgen. © Wannes Nimmegeers

Het heeft lang geduurd maar EK-koorts is in het land: “We hebben de nood om ons verenigd te voelen”

De dag voordat de Rode Duivels hun openingsmatch tegen Rusland speelden, wist half België met moeite dat het EK begon. Nu duiken er dag na dag meer tricolore vlaggen, autospiegelhoesjes en grote schermen op. De EK-gekte komt eraan. En cultuursocioloog Walter Weyns legt uit hoe dat komt. “Het EK leefde lange tijd niet, omdat we andere besognes hadden”.

 1. WEERBERICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst
  Play

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst

  De hittegolf is nog niet voorbij in Vlaanderen. Het KMI verwacht vandaag en de volgende dagen nog maxima boven de 25 graden, met uitzondering van aan zee. Tot en met zaterdag blijft code geel voor de hitte van kracht. Er is echter ook weer onweer op komst. Vanaf vanmiddag en ook de komende dagen kan er lokaal veel neerslag vallen, met onweer, hagel en felle windstoten. “De zomer is nog niet voorbij, maar deze week moeten we rekening houden met verspreide regen of onweersbuien”, zegt VTM-weerman David Dehenauw.
 2. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.