Een foto uit de oude doos, toen de megadiscotheek nog wekelijks 2.000 man lokte.
Volledig scherm
Een foto uit de oude doos, toen de megadiscotheek nog wekelijks 2.000 man lokte. © Facebook Boccaccio Life

Het einde van een tijdperk: ook megadiscotheek Boccaccio in Halen sluit

Het einde van een tijdperk, de discotheken in Vlaanderen. Nadat La Rocca in Lier vorig jaar bekend heeft gemaakt de dancing te slopen voor een ander - kleinschaliger - project, stopt ook Boccaccio in Halen. Wél voorgoed. Er komen appartementen in de plaats.

7 reacties

 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Wanneer volgt de Carré? Als de riante wedden van de Anderlechtspelers verminderd worden?
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Dit is een ramp! Waar moeten al die mensen naar toe?
 • Morello Gerardo

  5 jaar geleden
  Daar was ik nog danser in halen wat tijden jaja mooie herinneringen spijtig.
 • Tommy Vereecke

  5 jaar geleden
  Wanneer gaat de Carré dicht...
 • Jurgen Aerts

  5 jaar geleden
  Boccaccio Destelbergen was de eerste echte megadiscotheek , niet deze in Halen ...
 1. “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behandeling van 2 kinderen
  PREMIUM

  “Zoon moest brooddoos in toilet poetsen en dochter werd gebeten”: moeder krijgt celstraf voor onterende behande­ling van 2 kinderen

  “Ik wenste dat je nooit geboren was en hoop dat je kanker krijgt.” Een 36-jarige vrouw uit Oostende heeft 20 maanden cel gekregen, omdat ze haar oudste dochter en een van haar zonen onterend behandelde. De kinderen werden bijna dagelijks vernederd tot op het bot en soms tot bloedens toe geknepen. Tragisch genoeg kwam de zaak aan het licht toen het meisje zwanger bleek van... haar vader.
  Oostende
 2. ANALYSE. “Misschien ligt de historische rol van De Wever vooral in de constructie van een nieuwe Vlaamse volkspartij. Maar daarvoor moet hij het
centrum heropbouwen, niet slopen”
  PREMIUM

  ANALYSE. “Misschien ligt de histori­sche rol van De Wever vooral in de construc­tie van een nieuwe Vlaamse volkspar­tij. Maar daarvoor moet hij het centrum heropbou­wen, niet slopen”

  “Het ‘gemberthee-akkoord’ van de federale regering over de begrotingscontrole kwam er na veel trekken en met kwetsuren. In het licht van wat moet gebeuren is het ruim ondermaats”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Anderzijds is het een klein mirakel dat zelfs over deze beperkte ingrepen een akkoord werd gevonden. Een verdienste van premier De Croo.”
 1. Patrick Lefevere: “De chirurgen zijn zeven uur bezig geweest. Toen ik wakker werd en onder het laken keek, staken er overal buizen uit m’n lijf”
  PREMIUM
  24

  Patrick Lefevere: “De chirurgen zijn zeven uur bezig geweest. Toen ik wakker werd en onder het laken keek, staken er overal buizen uit m’n lijf”

  Patrick Lefevere (68) is een kat met negen levens. De dood zit hem op de hielen, eigenlijk al van toen hij een kind was. Een gat in zijn longen, een mysterieuze darmkwaal en zelfs een tumor in zijn alvleesklier kregen hem niet klein: “De dokters gaven me 7 procent overlevingskans.” In dit interview praat de koersbaas eens niét over de koers, maar over zichzelf. Over zijn vrouwen, over zijn afwezigheid als vader en over zijn vrienden. Of beter: het gebrek daaraan.