Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts/Photo News

HET DEBAT. Zijn mondmaskerplicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscentra een goede zaak?

Mondmaskers in zowat alle publieke binnenruimtes, een bredere toepassing van de coronapas en meer telewerk moeten de coronagolf terugdringen. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Wat denk jij? Zijn de mondmaskerplicht in winkels en de coronapas in horeca en fitnesscentra in Vlaanderen een goede zaak? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

120 reacties

 • marc sevenhans

  1 jaar geleden
  Natuurlijk moet die coronapas overal verplicht worden, in restaurants moet het personeel geen mondmaskers dragen, ( ze hebben zelf ook een negatieve test moeten voorleggen of ze mogen niet binnen he)? Bij corona paspoort verplichte manifestaties wordt ook iedereen gescand niet enkel bezoekers. Niet gevaccineerden ze hebben de vrije keuze he!( om nergens aan deel te nemen)? zorgpersoneel verplichte gevaccineerd, anders geen werk simpel! Niet gevaccineerd en in het hospitaal zelf alles betalen!
 • Marnix Bauw

  1 jaar geleden
  In Frankrijk reeds vanaf 1 aug CST + Mondmasker in de horeca zelfs op terras tot je neerzat, wat eigenlijk het probleem je beschermt jezelf en andere er mee. Ondertussen in Frankrijk 5x minder besmettingen (per/milj) . In plaats van politieke spelletjes te spelen zou men beter denken aan de gezondheid van de mensen. Als horeca het niet kan controleren moeten ze maar sluiten.
 • Rina Eeckhaudt

  1 jaar geleden
  CST brengt weinig zoden aan de dijk, CST staat voor meer besmettingen. AUB Geen mensen tegen elkaar opzetten, geen tweederangsburgers, geen chantage, is een democratie meer dan onwaardig. Waarom mogen “gezonde” mensen niet rekenen op hun eigen immuunsysteem? Zorg voor veilige en goede medicijnen en laat mensen vrij hun eigen leven leiden. Na meer dan 20 maand gezondheidscrisis lijkt mij een andere aanpak noodzakelijk. Mondmaskers ok... indien conform en goed gebruikt
 • Norman Hardy

  1 jaar geleden
  Velen vragen zich af wat het nut is van een covid safe pas. Simpel: met je pas manifesteer je dat je inzit met de algemene gezondheid. Dat je toch nog kunt besmet geraken en anderen aansteken doet hier niets aan af. Als landen zoals Frankrijk, Italië... deze pas vereisen voor bepaalde activiteiten, is dat met het opzet de vaccinatiegraad op te krikken, dus in het belang van de algemene gezondheid en dus ben ik pro covid safe pas.
 • Lady Sweet

  1 jaar geleden
  Ondanks de verplichting maar vanaf vrijdag geldt liep vandaag in de supermarkt bijna iedereen al met mondmasker zowel klanten als het personeel