Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wannes Nimmegeers

HET DEBAT. Zijn mondmaskerplicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscentra een goede zaak? Dit is jullie mening

Mondmaskers in zowat alle publieke binnenruimtes, een bredere toepassing van de coronapas en meer telewerk moeten de coronagolf terugdringen. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Wat denk jij? Zijn de mondmaskerplicht in winkels en de coronapas in horeca en fitnesscentra in Vlaanderen een goede zaak? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

39 reacties

 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Los van de maskers en cst. Heeft er al iemand gedacht om op te schalen van bedden en personeel? Er staan ziekenhuizen leeg en elk jaar studeren geneeskundigen af. Een land dat nog geen 2% van de bevolking kan helpen is nog erger dan een ontwikkelingsland. En volledige en juiste info natuurlijk. Heel dat vaccin/cst gedoe is enkel maar om de aandacht van dit falen af te wentelen. Denk na.
 • Henny van Gils

  1 maand geleden
  Kan er mij eens iemand uitleggen hoe bij een vaccinatiegraad van 85% de cijfers evenveel zijn als toen we maar voor 10 to 15% gevaccineerd waren? Aan het gebruik van mondmaskers zal het niet liggen.
 • Axel Duerne

  1 maand geleden
  Vaccinatie verplicht is medische apartheid. Puur waanzin.
 • Michael Dubois

  1 maand geleden
  Vaccinatie graad is hoger dan 90%, op 75% kregen we onze vrijheden terug volgens de specialisten en ministers. Vaccineren moet vrije keuze blijven. Ik ben gevaccineerd en wil mijn vrijheden terug THAT WAS THE DEAL. En al die cijfertjes over de aantal besmettingen tellen niet mee, het zijn de ziekenhuis cijfers die tellen en dat ze er ook maar bij vertellen hoeveel ongevaccineerden en gevaccineerde er liggen.
 • Sonia Vandeleene

  1 maand geleden
  Ik kan niet leven met die muilkorf plicht als iedereen zijn hele familie en vrienden kan blijven zien thuis binnen en allen nog hun hobby's doen en de alleenstaande zonder vrienden en familie moet weer met die stomme muilkorf die zijn nut nog steeds niet heeft bewezen. Waarom lopen ze anders in die covid afdelingen rond als marsmannetjes. Het enige nut daaraan is de zakken te vullen van die onbekwame in de wetstraat; Kinderen geen maskers in de winkels ik ook niet. Ze spelen maar dictator thuis
 1. Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen wetswijziging aanvullende ziekteverzekering

  Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen wetswijzi­ging aanvullen­de ziektever­ze­ke­ring

  Het Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen een wetswijziging waardoor mensen die geen lidgeld hebben betaald voor het ziekenfonds twee jaar lang kunnen geschorst worden van het recht op aanvullende verzekering. “Het is een onrechtvaardige maatregel die voor zwarte sneeuw kan zorgen in kwetsbare gezinnen, met zware gezondheidsproblemen en schrijnende toestanden tot gevolg”, aldus Heidi Degerickx, algemeen coördinator van het Vlaams Netwerk tegen Armoede.