Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?

Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

24 reacties

 • Anti Hypocrisie

  1 maand geleden
  Hoe sommige mensen toch blijven vasthouden aan angst. Kinderen vaccineren heeft geen nut.Vaccinaties zorgen ervoor dat er minder mensen in ziekenhuis belanden,maar je kan nog altijd Corona krijgen en doorgeven. Aangezien kinderen niet in het ziekenhuis belanden heeft het geen nut om hen te vaccineren.
 • kris platteau

  1 maand geleden
  Als we nu loslaten zijn we er over een maand vanaf voor de rest van de winter. Het huidige beleid laat de huidige situatie doorsudderen tot volgende zomer, met alle gevolgen vandien voor de leerachterstand en het psychisch welzijn van de kinderen.
 • Pieter Janssens

  1 maand geleden
  Ze hebben volgens mij een andere agenda, er is gezegd dat bij een bepaald % vaccins de bevolking beschermd is. Dat we vanaf dan het virus te baas zijn, dus laat de kinderen het krijgen, ze worden niet ziek en ze zijn direct immuun voor het virus. Diegene die weigeren om een vaccin, die zouden moeten opletten.
 • Maryse Kestens

  1 maand geleden
  Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Ze kunnen niet streng genoeg zijn, we moeten hiervan af of tenminste onder controle en liefst zo snel mogelijk
 • Jurgen Vermaut

  1 maand geleden
  Het zit hem vooral in de lagere scholen. Het gevaar voor die kinderen in meer dan verwaarloosbaar klein. Ik zie niet in waarom de scholen gesloten zouden moeten worden. Waar gaan die kinderen dan weer opgevangen worden, bij de grootouders toch. Doe niet dom, laat het circuleren.
 1. LIVE. “De scholen op 20 december sluiten is belachelijk” - “We worden het land dat het langst zal lijden onder vierde golf”
  Play

  LIVE. “De scholen op 20 december sluiten is belache­lijk” - “We worden het land dat het langst zal lijden onder vierde golf”

  Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor de winkels en de horeca blijven de huidige regels gelden. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Bijna heel Europa kleurt bovendien rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.