Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Dit is jullie mening

De coronacijfers in ons land stijgen verder. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten wegens meer coronabesmettingen. De quarantaineregels en de teststrategie zorgen voor ongenoegen bij verschillende stemmen in het onderwijsveld. Ze pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

12 reacties

 • Jef Bauwens

  2 maanden geleden
  Als de vaccins werken is er geen enkel probleem.
 • Evan De Jongh

  2 maanden geleden
  Ik vind dat scholen moeten openblijven, zeker lage en middelbare. Maar zwijg over die leerachterstand bij hogeschool en universiteit. De reden dat ze allemaal terug naar Unief wouden was om allemaal samen op café te kunnen gaan, hoeveel van die studenten zullen effectief elke les volgen? Als er een diploma zuipen bestond waren ze allemaal geslaagd met grote onderscheiding.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Vaccineert de kinderen toch! Zonder dat geraken we er nooit door. En we kunnen toch niet eeuwig zo leven. Dat doen we voor de griep toch ook niet. Zolang de kinderen niet gevaccineerd zijn, blijven ze de motor van de epidemie.
 • Magda Vanderstappen

  2 maanden geleden
  Liefst zoveel als kan testen en verplichte coronapas en strengere maatregelen zolang als nodig.
 • Gert Cauwenberg

  2 maanden geleden
  Laat die kinderen met rust. Zij worden er niet ziek van, en hun gevaccineerde leerkrachten ook niet. Maar weeral scholen sluiten brengt die kinderen enorm veel schade toe, die ze hun hele verdere leven zullen meedragen.