Volledig scherm
© Photo News

HET DEBAT. Wie moet als eerste gevaccineerd worden met het coronavaccin? Dit is jullie mening

Er is als het ware een wereldwijde race naar een (eerste) coronavaccin aan de gang waarbij acht koplopers de eindsprint hebben ingezet. Maar wie krijgt voorrang eens er een vaccin tegen corona op de markt wordt gebracht? Er zullen immers niet onmiddellijk 11 miljoen vaccins voor ons land beschikbaar zijn. Eerder berichtten we over het advies van de Hoge Gezondheidsraad en lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt: dit zijn de boeiendste reacties.

 1. Belg zit mee aan het roer bij ontwikkeling coronavaccin: “Zodra we groen licht krijgen, kan inenten beginnen”
  PREMIUM

  Belg zit mee aan het roer bij ontwikke­ling coronavac­cin: “Zodra we groen licht krijgen, kan inenten beginnen”

  "Als ik mij baseer op de dossiers die ik kon volgen, durf ik te zeggen dat we in maart 2021 een Covid-19-vaccin ter beschikking hebben in België." Dat zei de topman van geneesmiddelenagentschap FAGG donderdag in deze krant. Het vaccin in kwestie is dat van AstraZeneca, ontwikkeld in het Britse Oxford. Onze landgenoot Bruno Holthof (59), CEO van Oxford University Hospitals, zit mee in de cockpit bij de ontwikkeling. "Zodra we groen licht krijgen, kan het vaccineren beginnen."
 2. HET DEBAT. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Dit is jullie mening

  Het Agentschap voor Natuur en Bos meldt dat boswachters harder zullen optreden tegen loslopende honden in natuurgebieden. Baasjes die hun hond niet aan de leiband houden waar dat verplicht is, riskeren een minimumboete van 80 euro. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit zijn de boeiendste reacties.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door