Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening

Morgen staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Hoewel de coronacijfers in ons land opnieuw in stijgende lijn zijn, gaan er steeds meer stemmen op om toch versoepelingen door te voeren. Van een grotere buitenbubbel, meer mogelijkheden voor jongeren tot een heropening van terrasjes. Verschillende politici gooiden de voorbije dagen een aantal voorstellen op tafel. Wat denk jij? Mag er versoepeld worden? En waar dan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.

35 reacties

 • Rik Ledoux

  2 maanden geleden
  Een minimale versoepeling kan je in de hand houden als de cijfers licht stijgen. Geef de horeca een minumum en zie wat er gebeurd: tafeltje van 2 in resto of cafe (binnen of buiten). En bij de mensen binnen of buiten eten met 2 bezoekers die je wekelijks mag wijzigen. Zo heb je toch al iets van sociaal contact zonder veel risico.
 • Alfons Lodewijckx

  2 maanden geleden
  nergens versoepelen de jeugd moet ook maar eens weten dat hun goed leventje komt door het hard werken van de ouderen die ze nu aan de kant schuiven voor hun uitspattingen
 • Ludwig Vandecappelle

  2 maanden geleden
  Het is nog te vroeg voor versoepelingen! Laat ons niet dezelfde fout maken van september vorig jaar. De situatie nu, is zelfs explosiever dan die van vorig jaar. Nu kiezen voor versoepelingen betekent kiezen voor een nieuwe lock-down einde maart!
 • Patrick De pauw

  2 maanden geleden
  Versoepelen geen sprake van tegendeel zeker voor de jeugd te treiteren zeg ik de egoïstische houding stoort mij enorm van die jeugd!zolang zij tegen werken gewoon niets geen concerten cafés horeca enz op slot houden punt
 • Anatole De Cock

  2 maanden geleden
  Was stom verbaasd dat de voorbije mooie dagen, ons studenten zo snel de regels aan hun laars lappen door. Geef die aub niet veel speling qua versoepeling, want we gaan ons dat allemaal ferm beklagen. Spijtig dat de goeie het voor de slechte "losbandigen" moeten bekopen.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Wat moeten we verwachten van Overlegcomité morgen? Stijgende cijfers versus grote roep om versoepelingen

  Wat moeten we verwachten van Overlegco­mité morgen? Stijgende cijfers versus grote roep om versoepe­lin­gen

  Terwijl de nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug (licht) stijgen, buigt het Overlegcomité zich morgen over eventuele versoepelingen. Grote versoepelingen zijn nog niet aan de orde, zo maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag meermaals duidelijk. Nochtans is er de voorbije weken flink wat op tafel gekomen. Elke getroffen sector werpt dezer dagen een lijn uit in de hoop op versoepeling of perspectief en ook politici lijken hun geduld te verliezen. Een overzicht.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"