Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. De voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, had het al meteen over “stampen op werklozen”. In de peiling van Joe schaarde 90 procent van de deelnemende luisteraars zich wél achter het voorstel van CD&V. Wat denk jij? Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt?

199 reacties

 • Frieda Wauters

  2 maanden geleden
  een vermindering zou al een begin kunnen zijn, ik die door omstandigheden 2 maanden op ziekenkas ben krijg ook maar 60% van mijn uitkering en werk al jaren
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Pensioenen die minderen, weddes die niet mee gaan met de inflatie. Het ligt niet aan die werklozen, birgit van de velde. Maar aan het asociaal conservatief neoliberaal beleid. En de afbraak van de rechten van werknemers en hun sociale rechten - zoals ook de werkloosheidsvergoeding - is daar een onderdeel van.
 • Wim Rosseau

  2 maanden geleden
  Neen, na 1,5 jaar, maximaal 2 jaar. Na 3 jaar werkloosheid pas terug gaan werken... da's een te lange inactieve periode. Als de PS tegen is, wel, dat ze dan in Wallonië de stempelaars van hun rijkgevulde kas zelf betalen.
 • Guido Ceuleers

  2 maanden geleden
  Er is veel personeel tekort in de zorgsector. Na 2 of 3 jaren stempelen, kan je toch in de zorg werken om bvb eten rond te dragen, zodat verplegend personeel dit niet meer moet doen.
 • Michel Van Eycken

  2 maanden geleden
  ik zou de werklozen normaal loon betalen , van s' morgens 08.30 uur tot 16.30 uur in de sporthal zonder GSM , zullen wel rap werk vinden ! vrachtwagen chauffeur kan iedereen doen , in de bouw kan iedereen werken maar je moet willen !