Frank Raes en Michel Wuyts moeten verplicht op pensioen bij de VRT.
Volledig scherm
Frank Raes en Michel Wuyts moeten verplicht op pensioen bij de VRT. © rv

HET DEBAT. Na het verplichte pensioen van Michel Wuyts en Frank Raes, moet iedereen zelf kunnen kiezen om door te werken?

VRT wijst Michel Wuyts (64) en Frank Raes (67) de deur. De twee sportmonumenten moeten verplicht met pensioen. “Ik ben ontgoocheld dat het zo abrupt stopt. Ik had gehoopt op freelance of zelfstandige basis nog een tweetal jaar voort te kunnen doen”, reageerde Wuyts. Er komt heel wat kritiek op het gedwongen pensioen. Wat denk jij? Moet iedereen zelf kunnen kiezen om door te werken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

98 reacties

 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Mijn loopbaan bedraagt ondertussen 34 jaar dus net boven het gemiddelde. Mag ik dan nu stoppen ipv nog 12 jaar te gaan tot mijn 68e? Doordat ik vrijwillig zonder tussenkomst naar 4/5en ben overgestapt, word ik nog afgestraft en mag ik nog wat langer doorgaan...;
 • mario van der vloedt

  2 maanden geleden
  Als uw job een passie is , zie ik geen enkel probleem . En dat heeft minder te maken met het geldelijke .
 • Johnny Chanet

  2 maanden geleden
  Er is een tijd van komen en gaan hun tijd van gaan is gekomen
 • Marcel Garitte

  2 maanden geleden
  De logica is hier compleet zoek. In de privésector wil men mensen langer laten werken... tot 67 jaar en desnoods langer. Ambtenaren daarentegen worden bedankt op hun 65 jaar. Het wordt hoog tijd dat er een uniform pensioenstelsel komt dat voor iedere werknemer hetzelfde is, ongeacht je statuut. Meneer Lippens was Burgemeester van Knokke tot aan zijn dood... moet kunnen denk ik dan. Wie wil werken, moet kunnen blijven werken... met tegenzin op pensioen moeten is inderdaad leeftijdsdiscriminatie.
 • Jean-marie Muller

  2 maanden geleden
  De koers zal niet meer zijn wat het geweest is zonder de warme stem en deskundige uitleg van Michel Wuyts.Laat iedereen werken die nog wil werken.
 1. INTERVIEW. Michel Wuyts moet opstappen bij VRT: “Ik had meer erkentelijkheid verwacht, maar ben nog niet uitgezongen”
  PREMIUM
  TV

  INTERVIEW. Michel Wuyts moet opstappen bij VRT: “Ik had meer erkente­lijk­heid verwacht, maar ben nog niet uitgezon­gen”

  Michel Wuyts (64) verdwijnt begin volgend jaar van het VRT-scherm. Net als Frank Raes (67), die al sinds 2019 officieel met pensioen werd gestuurd. Wuyts neemt met pijn in het hart afscheid van de openbare omroep, waar hij in 1993 op de sportredactie aan de slag ging. “Ik had meer erkentelijkheid verwacht. Maar het dossier van Martine Tanghe en het mijne werden symbooldossiers voor het nieuwe beleid bij de VRT.”