Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?

Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Wat denk jij? Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

336 reacties

 • dimitri dendas

  4 maanden geleden
  Vaccinatie mag geen verplichting worden => we leven nog altijd in een vrij land . Vrijheid is een grondrecht
 • Cindy Motmans

  4 maanden geleden
  Hoe lang nog voor er iemand begint te roepen: 'Mogen 0-5 jarigen nog deelnemen aan het publieke leven?' Stel je voor dat we onze allerkleinsten gaan beschuldigen van het aan de gang houden van de coronacrisis, want niet-gevaccineerd? Als straks na 1G of verplichting (of een andere aanpak) op bepaalde momenten de ziekenhuizen nog steeds overbelast zouden zijn, moeten we dan plots de baby's, peuters, kleuters en niet-gevaccineerde kinderen als de pest gaan weren? Ik mag hopen van niet!
 • Geert Van Boxstael

  4 maanden geleden
  Voor griep kan men maar 3 tot 5 griepstammen in een vaccin stoppen. Voor corona gaat men vaccineren tegen de alfa terwijl de omicron rondgaat. Omicron gaat niet tot in de longen, blijft in de bovenste luchtwegen. Er bestaat dus geen gevaar meer. En van toekomstige varianten weten we niets dus wat is het nut daarvan?
 • Geert Van Boxstael

  4 maanden geleden
  Je kan niet de hele wereld iedere x maand vaccineren, hou je de boosters voor eigen volk dan importeer je ziektes ui het buitenland. Vaccineer je de hele wereld dan is binnen 6 maand nog 10% gevaccineerd en 90% ongevaccineerd in eigen land. Hoe lost Connor, Beke VDB dit probleem praktisch op? Ook is volgens sommige studie de werking van de booster, meer bepaald bij kinderen negatief. Dan breng je letterlijk kinderoffers aan de bange mensen die niet meer durven buiten komen.
 • Peggy De Weerdt .

  4 maanden geleden
  Komisch om te horen hoeveel mensen hier bepleiten dat de ongevaccineerden niets meer zouden mogen om de gevaccineerden te beschermen. Goed vaccin zou ik zeggen als je als gevaccineerde schrik moet hebben van een ongevaccineerde. Indirect zeg je dus dat het vaccin niet voldoende is om je te beschermen waar een vaccin dacht ik toch in de eerste plaats voor dient. Als de werking van een vaccin moet afhangen van het aantal gevaccineerden is een vaccin gewoonweg niet goed .
 1. PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jambon”

  PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jam­bon”

  Volgens oppositiepartij PVDA kwamen er vorig jaar maar 668 sociale woningen bij in Vlaanderen. De partij baseert zich daarvoor op cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). “De N-VA brengt de sociale woningbouw ei zo na tot stilstand”, zegt Vlaams parlementslid Jos D’Haese. Maar volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele bekijkt PVDA de cijfers met een “eenzijdige blik” en zijn er in totaal 2.808 nieuwe sociale woningen bijgekomen in 2021.