Volledig scherm
© Joel Hoylaerts/Photo News

HET DEBAT. Moeten we de strenge maatregelen volhouden tot we nog nauwelijks besmettingen hebben in België?

Het aantal nieuwe besmettingen daalt al enkele dagen, en ook de ziekenhuisopnames nemen sinds kort af. Reden om (binnenkort) de teugels te vieren? Of houden we toch nog beter vast aan de strenge maatregelen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

99 reacties

 • Serge Van Hoorick

  3 maanden geleden
  Volledig akkoord met wat Roger Gilis schrijft wat betreft een gebrek aan zelfdiscipline bij toch een groot deel van de middelbare scholieren.De intentie van Spanje om vanaf 23/11 te eisen dat certificaten van negatieve testen moeten worden getoond, lijkt mij toch ook toepasbaar in ALLE andere EU-landen, waarom dit niet uitbreiden? Zowel voor onze aankomende als vertrekkende vakantiegangers.
 • rik jansen

  3 maanden geleden
  we hebben de luxe niet om de maatregelingen te versoepelen. Met de meeste doden per 100k inwoners kunnen we ons beter de vraag stellen of we uberhaupt wel een degelijke gezondheids sector hebben ? of dat wij Belgen niet in staat zijn om de consequenties van ons gedrag te begrijpen !
 • Roger Gilis

  3 maanden geleden
  Schoolgaande jeugd zou ook wat meer zelfdiscipline aan de dag mogen leggen. 500m buiten school vliegen de maskers af en hangen ze bijeen. 
 • Patrick Georges

  3 maanden geleden
  Beste jurgen coppens,waarom niet voorstellen om de rest van ons leven een mondmasker te dragen?Heb jij ook een job waar je het mondmasker niet mag afzetten of onslag?Ik denk het niet.
 • Lisa Carpentier

  3 maanden geleden
  @Geert Schoensetters: de nagel op de kop.Ik ben blij dat meerdere mensen inzien dat het grote probleem bij de (lagere) scholen zit.  In de zomer was er geen probleem, op reis gaan is geen probleem, wel je gedrag aldaar.  Hou je je aan de regels hier, doe je dat ook in het buitenland.  Maar omgekeerd is het, jammer genoeg, ook zo.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie