Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wouter Van Vooren

HET DEBAT. Moeten we de strenge maatregelen nog twee maanden volhouden? Dit is jullie mening

Alle maatregelen worden verlengd tot 1 maart. Dat blijkt uit een ministerieel besluit dat gisteren in het Staatsblad gepubliceerd werd. Al kan het Overlegcomité nog altijd vroeger versoepelen. Viroloog Marc Van Ranst zegt dat we pas over twee maanden kunnen hopen op minder strenge maatregelen. Moeten we de strenge maatregelen nog twee maanden volhouden? Eerder vandaag lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

6 reacties

 • Frank Verheyden

  6 dagen geleden
  Ik denk dat men niet weet wat voor financiële drama’s er nog zullen volgen en zelfmoorden het is simpel van uit hun stoel alles te sluiten zonder en degelijk opvolg plan en degelijke financiële steun en geen halfslachtig gedoe triestig hoe het gesteld is
 • Jan Van Gent

  6 dagen geleden
  Uiteraard anders is het terug compleet chaos maar met wat we nu hebben geraken we er niet als de grenzen open blijven ze blijven aanmodderen tot de vaccins zijn gegeven . Ze lossen het op de politieke manier op de oplossing verder wegschuiven .
 • Dick De Zeure

  6 dagen geleden
  De maatregelen moeten aangehouden worden tot het veilig is, elk mensenleven is waardevol. Eenmaal dit virus overwonnen is zullen we nog genoeg kunnen uitgaan en feesten.
 • Suzy Lutsch

  6 dagen geleden
  Alle restaurants en kappers al maandenlang dicht en maximum met 4 personen een wandeling maken, maar in Brussel liepen vandaag de heke namiddag 500 relschoppers kriskras door elkaar.
 • monique Kelber

  6 dagen geleden
  We lopen hier al 3 maand rond met haar dat in onze ogen valt we zien bijna scheel,11 maanden geen familiecontact, maar betoging met 400 personen is toegelaten. Hopelijk komt daar versoepeling in 5 maanden zonder kapper, ik denk niet dat alle ministers de tondeuze gebruiken, normaal om de 6 weken is het nodig om mijn haar te knippen om een goed zicht te hebben.
 1. Ouders reageren aangeslagen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”
  Play
  Bertem

  Ouders reageren aangesla­gen na ongeval waarbij 16-jarige om het leven kwam: “Jongens hebben ‘s nachts sleutel gepakt en zijn weggereden”

  Het is nog steeds onduidelijk wie er aan het stuur zat tijdens het dodelijk ongeval in Bertem zondagochtend waarbij T.S (16) om het leven kwam. Twee minderjarige jongens overleefden de zware crash. De 16-jarige jongen uit Herentals is zwaargewond en kon nog niet verhoord worden. De 17-jarige A.M uit Leefdaal is terug thuis, maar herinnert zich niets van het ongeval.
 1. Terras wordt volledig weggevaagd door winterstorm
  Play

  Terras wordt volledig weggevaagd door winter­storm

 2. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit