Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

HET DEBAT. Moeten scholen sluiten tot eind januari?

In tegenstelling tot Nederland en Duitsland blijven de lagere scholen en de eerste graad middelbaar onderwijs in ons land momenteel open. Verschillende experts pleiten voor een sluiting van de scholen tot eind januari. Wat denk jij? Moeten de scholen sluiten tot 31 januari? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

103 reacties

 • Bart Wiemeersch

  3 maanden geleden
  Laat a.u.b de lagers school open ! De kinderen hebben nood aan lessen in de klas !
 • Danny Van Belle

  3 maanden geleden
  Mr. Weyts is een echte bevelhebber. Hij is sterk om zijn soldaten het veld in te sturen maar zelf heb ik hem nog niet op het slagveld gezien. Waarom eens geen weekje mee gaan draaien in een school met twintig kinderen in één klas. Zij vormen blijkbaar toch geen gevaar voor besmetting. Maar ja de beste stuurman staan aan wal zeker. Mocht ik na al die maanden zelf Corona oplopen dan kan dat alleen gebeuren via mijn zoon en de school. Ik hoop dat ik U dan aansprakelijk mag stellen, Mr. Weyts !
 • Rita Spiliers

  3 maanden geleden
  Scholen moeten openblijven, het afstandsonderwijs is misschien prima, maar wat moet een mama die acht kinderen opvangt elke dag, en dan zich nog moet ontfermen over twee eigen kinderen van acht en tien jaar. Die dan afstandsonderwijs krijgen. Onmogelijke taak elke dag.
 • Marleen De Coen

  3 maanden geleden
  Weyts wil niks maar de leerkrachten die zitten er wel mee. Kinderen hangen aan mekaar, jongeren hangen over elkaar… en daarna gaan ze thuis hun ouders en grootouders besmetten. Zij zijn niet ziek en worden vaak niet getest maar de oudere generatie moet het uitzweten! Aub, waar zit het gezond verstand? Laat de scholen toch dicht … weten we het weer beter dan de ons omringende landen? Denk het niet, gezien de derde golf eraan komt en we de meeste sterfgevallen hebben.
 • marco serfs

  3 maanden geleden
  Zeker 1 of 2 weken, einde januari is misschien net te lang.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis