Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HET DEBAT. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Dit is jullie mening

Patrick Loobuyck, moraalfilosoof aan Universiteit Antwerpen, is voorstander van een opkomstplicht in de vaccinatiecentra. Vaccinweigeraars zouden daar een document moeten ondertekenen waarin staat op de hoogte te zijn van de mogelijke gevolgen. Een van de gevolgen kan zijn dat de ongevaccineerden mogelijk geen voorrang zullen krijgen als coronapatiënt op gevaccineerden in een noodsituatie. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

67 reacties

 • GUY VAN PAEMEL

  2 maanden geleden
  @Smet Kristof, niet gevaccineerden zijn besmettelijker. Dus ze zijn ook een hoger risico in vergelijking tot mensen die wel gevaccineerd zijn. Niet-vaccinatie heeft niet enkel gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor anderen. Vandaar dat er correct sprake is van niet-gevaccineerden meer verantwoordelijk te stellen voor de bewuste keuze die ze maken.
 • marc michielsen

  2 maanden geleden
  Nooit gehoord zeker van de eed van Hippocrates.iedereen moet geholpen worden ongeacht geloof of huidskleur of vrij mening.en aan alle roken en je vol stoppen met vettigheid is even slecht.moeten wij mee voor opdraaien.ik ben niet gevaccineerd .
 • Vanessa Huysmans

  2 maanden geleden
  Als je antivaccin bent, ben je dus pro risico corona. Mensen met dringende ongevraagde aandoeningen mogen voor gaan voor het recht van hun zorg. Zij hadden nietsom te kiezen. Hen opzijschuiven voor het leven ve antivaxer te redden is pas discriminatie! Keuzevrijheid ok, maar ook de te dragen gevolgen! Simpel rekensommetje
 • wim kempeneers

  2 maanden geleden
  Zelf heb ik begin maart 2020 het covid 19 virus doorgemaakt in milde vorm . Het feit dat ik jarenlang op redelijk hoog niveau sport heb bedreven heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat her niet erger is geworden. Wel 3 maanden nodig gehad om mij terug de " oude" te voelen . De trap oplopen was net alsof ik 10 km gelopen had . Over de discussie vaccineren of niet ga ik mij niet uitspreken, waar ik wel erg boos van kan worden dat velen denken dat dit maar een griepje is zonder gevolg .Helaas niet
 • Smet Kristof

  2 maanden geleden
  Waarom beroept iedereen zich op het feit dat niet gevaccineerden andere in gevaar zouden brengen? Niet gevaccineerden of gevaccineerde kunnen beiden besmet geraken en het virus verspreiden het enige verschil een niet gevaccineerde heeft meer kans dat hij of zij terecht komt op intensieve zorg. Dus mijn vraag... Waar is he gevaar voor de medemens?
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Ruim 4.300 jonge bestuurders riskeren boete tot 4.000 euro wegens negeren terugkommoment

  Ruim 4.300 jonge bestuur­ders riskeren boete tot 4.000 euro wegens negeren terugkommo­ment

  In 2021 zijn er 4.308 handhavingsdossiers opgemaakt voor jonge autobestuurders die het verplichte terugkommoment niet of pas na hun aanmaningsperiode hebben gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het gaat om 2.610 bestuurders die het terugkommoment nog steeds niet gevolgd hebben en om 1.698 bestuurders die het in de tussentijd wel gevolgd hebben, maar van wie de volledige termijn verstreken was. Zij riskeren allen een boete die kan oplopen tot 4.000 euro.