Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

HET DEBAT. Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen als coronasituatie zou verergeren? Dit is jullie mening

Als de coronasituatie in ons land opnieuw zou verergeren, dan moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen dan gevaccineerden. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt door mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang”, luidt het. Wat denk jij? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

79 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 maanden geleden
  Hoe het Duitse volk zover kwam, om alles te accepteren. Hermann Göring: “Het was heel eenvoudig, het heeft niets te maken met het nationaal-socialisme, het heeft alles te maken met de menselijke natuur. Je kunt het doen in een nazi-socialistisch, communistisch regime, in een monarchie en zelfs in een democratie. Wat gedaan moet worden om mensen tot slaaf te maken is om ze bang te maken. Als je de mensen bang kunt maken en ze accepteren de angst, kun je ze laten doen met ze wat je wilt ".
 • jean-piere daenens

  3 maanden geleden
  Zeer juiste stellingname. Niet gevaccineerden gijzelen de samenleving. Als vrijheid egoïsme wordt, dan moet je die beperken.
 • Marc Ponnet

  3 maanden geleden
  Het is duidelijk dat de overgrote meerderheid van diegenen die nu op IZ belanden niet-gevaccineerden zijn! Daarom zou een verplichting tot vaccinatie vanzelfsprekendheid, moeten zijn en neen, je kan de weigeraars niet in de gevangenis stoppen maar wel een deel van de medische kosten doen terugbetalen als zij mét corona in het ziekenhuis belanden. Maar alvast een coronapas invoeren overal waar de vaccinatie graad lager is dan 90% is ndzk!
 • Bart Van Hove

  3 maanden geleden
  Geen opschaling van de ziekenhuizen voor Covid. Indien niet gevaccineerd, jammer maar wachten tot er een plaats vrij is. Eerst de nodige gezondheidszorg voor de gevaccineerden. Voorrang voor diegenen die de moeite hebben genomen om zich te laten inenten. Verder: Corona paspoort in heel Vlaanderen invoeren. Ben je niet gevaccineerd, dan ben je een gevaar voor de medemens en moet je niet op café of restaurant gaan. In de VS wil men nu verplichte vaccinatie!
 • Gino SINNESAEL

  3 maanden geleden
  De Grondwet is voor Vivaldi blijkbaar niet meer dan 'een vodje papier', want daar staat in dat alle Belgen gelijk moeten behandeld worden en niet gediscrimineerd mogen worden. Zei deze regering ook niet dat ze geen 'pasjesmaatschappij' wou?
 1. HERLEES. Strengere quarantaineregels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuitstapjes meer - Moderna gaat boostervaccin voor nieuwe virusvariant ontwikkelen

  HERLEES. Strengere quarantai­ne­re­gels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuit­stap­jes meer - Moderna gaat boostervac­cin voor nieuwe virusvari­ant ontwikke­len

  De coronacijfers in ons land blijven maar stijgen. Om die reden werd vandaag over strengere maatregelen beslist door het Overlegcomité. Ook is ons land het eerste land in Europa waar de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant is vastgesteld. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 26 november.
 1. “90 procent mag niet gestraft worden door paar egoïsten”: Rousseau wil niet-gevaccineerden minder vrijheden geven als coronasituatie zou verergeren

  “90 procent mag niet gestraft worden door paar egoïsten”: Rousseau wil niet-gevacci­neer­den minder vrijheden geven als coronasitu­a­tie zou verergeren

  “In een worstcasescenario zijn er nieuwe restricties tegen het coronavirus nodig. Gevaccineerden zouden in dat geval op meer absolute vrijheid moeten kunnen rekenen. Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt omwille van mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang.” Dat verklaarde Conner Rousseau woensdagavond in de studio van ‘De Afspraak’.