Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

HET DEBAT. Moeten jongeren naar voren geschoven worden in het vaccinatieschema? Dit is jullie mening

Uit verschillende hoeken klinken stemmen om jongeren voorrang te geven bij de versoepelingen van de coronamaatregelen en bij de vaccinatiestrategie. “Geef onze prik maar aan de jeugd”, zo schreven volwassenen - van Sam De Bruyn tot Peter Adriaenssens-  in een opmerkelijke open brief in onze krant. Moeten jongeren naar voren worden geschoven in het vaccinatieschema? Eerder vandaag lieten we enkele experten aan het woord. Nu is het jullie beurt. 

42 reacties

 • Danny Baillien

  5 maanden geleden
  Jongeren hebben nog de meeste tijd en kunnen nog lang leven. Dus nog tijd genoeg om te feesten en wat nog. Nu tijd genoeg om te leren of een goede job te zoeken. Respect voor je grootouders en ouders die meer kwetsbaar zijn.
 • Erwin Heyninck

  5 maanden geleden
  Waarom de jongeren eerst vaccineren?Om weer volop te feesten en samen te troepen?Hebben de zwaar risicopatienten geen recht op een sociaal leven?Zij sluiten zich al 10 maanden op!
 • Rik Ledoux

  5 maanden geleden
  Het vaccin zorgt er voor dat je niet ziek wordt. Het maakt het virus niet kapot. Besmettingen blijven tot de cijfers zo goed als op nul staan. Sommigen denken echt dat ze tegen de zomer opnieuw gaan kunnen feesten, reizen, knuffelen, .. er sterven nog steeds 50 mensen per dag, dat is een volle bus doden per dag. En dan maar klagen over wie wel en wie nog niet. Blijf nog maar eerst wat in uw kot.
 • Regina Blanckaert

  5 maanden geleden
  Wie eerst ingeënt wordt interesseert me geen bal ,iedereen lijdt onder deze maatregelen en zeker niet alleen de jeugd,maar geef wel iedereen dezelfde vrijheden,onze vrijheden van voor corona en niet de nieuwe waar ze ons willen mee opschepen,nog de rest van het jaar die vod dragen afstand ,beperkte contacten enz,,dan pas ik zeker weten
 • Anja Lemmens

  5 maanden geleden
  Iedereen denkt voorrang te hebben, er is een planning opgemaakt. dat onze regering zich nu is voor een keer aan hun eigen opgemaakte planning houdt.
 1. Jürgen Conings beroofde zich van het leven met vuurwapen, dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden
  Play
  Dilsen-Stokkem

  Jürgen Conings beroofde zich van het leven met vuurwapen, dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden

  De gezochte militair Jürgen Conings heeft zichzelf van het leven beroofd met een vuurwapen. Dat bevestigt forensisch onderzoek, laat het federaal parket maandag in een persbericht weten. Zijn lichaam bevond zich volgens het parket in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het bos. Bij het stoffelijk overschot lagen verschillende geladen vuurwapens, grote hoeveelheden munitie, een mes, een machete en een bijl.