Een klassieke oudejaarsparty wordt het sowieso niet.
Volledig scherm
Een klassieke oudejaarsparty wordt het sowieso niet. © Shutterstock

HET DEBAT. Moeten jongeren de kans krijgen om oudjaar op een of andere manier te vieren?

“Laat jongeren op een veilige manier iets feestelijks doen op oudejaarsavond.” Die oproep lanceerde kinder- en jeugdpsychiater Sofie Crommen gisteren. Ze kreeg tegenkanting van allerlei experts. Maar laat ons weten wat jij ervan denkt. Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

119 reacties

 • Elisabeth Vercauteren

  2 maanden geleden
  Er zijn ouderen die inderdaad 45 jaar gewerkt hebben . Mijn echtgenoot was 14 jaar toen hij begon te werken ,die had de mogelijkheid niet om zo lang te studeren. Deze ouderen hebben gezorgt dat hun kinderen konden studeren en die kinderen dan ook hun kinderen . Deze mensen hebben ook afgedragen voor hun pensioen  . Hoe denken degene die zo onrespect vol schrijven , over hoe de ouderen zich voelen als ze sommige dingen hier lezen . U hebt het hier wel over mensen  zoals U .
 • Caelan Vandermeren

  2 maanden geleden
  Iedereen gelijk voor de gezondheid, niet de wet ... 1 voor allen en allen voor 1. Zie dagelijks al genoeg transgressies en onveilige toestanden. Duidelijkheid kan alleen bestaan als alle regels en maatregelen voor iedereen gelden. Geen uitzonderingen, een jaar is zo voorbij, we leven er al even mee en moeten gewoon even doorbijten, uiteindelijk komen we hier wel uit en dan mogen gerust alle remmen los.
 • Hugo Bom

  2 maanden geleden
  Niks er van! Blijf gewoon thuis en doe als de rest van de familie. Gelukkig nieuwjaar en slaapwel. Moest het oorlog zijn, en er was een avondklok, kan je het ook schudden. Stop met die achterpoortjes open te zetten en loop mee in de rij. Toch stiekem feesten? Zwaar beboeten.
 • Ward Brems

  2 maanden geleden
  De kosten van de lockdown worden onevenredig veel gedragen door jongeren en werkenden. Zij verliezen inkomen, zij verliezen de contacten, relaties en lessen die hun toekomst vorm geven. Alle kosten van de gezondheidszorg (90% in ziekenhuis is 65+) worden gedragen door de werkende mensen en zullen later moeten gedragen worden door jongeren! Iedereen maakt opofferingen maar 80% van ons doet dat om de 20% 65+ te beschermen! Solidariteit werkt twee kanten op! Anders is het profitariaat.
 • Joris Vanderaert

  2 maanden geleden
  Danny Damiaens, klopt, valt te bekijken hoeveel de jongeren zullen werken. Maar klopt niet wat je zegt dat vele gepensioneerden 45 jaar gewerkt hebben. Integendeel vele van de gepensioneerden behoren tot de generatie die het minst gewerkt heeft ooit, van heel Europa zelfs. Cijfers van de OESO laten dit zien.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"