Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

HET DEBAT. Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs?

Wie als student vandaag bijklust, betaalt geen sociale bijdragen. ACV-voorzitter Marc Leemans wil dat veranderen, zodat ze in ruil rechten kunnen opbouwen. Wat denk jij? Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

160 reacties

 • Jean Gobin

  2 maanden geleden
  rsz moet betaald worden door de werkgever gaat af van het brutoloon wat heeft dit met belasten te maken heeft meer te maken met het inperken van het pensioen ...
 • Jean Gobin

  2 maanden geleden
  RSZ zijn geen belastingen geen rsz is geen pensioen recht.
 • willy staes

  2 maanden geleden
  nu is het nog straffer aan het worden ,studenten die amper hun studies kunnen betalen en dan gaan bijwerken die ook gaan belasten , mijnheer de vakbond hoeveel loon heb je ? jou kinderen moeten niet gaan bijwerken je heb meer loon dan een minister . En wat met al die immigranten die gratis onderkomen en gsm's krijgen op de kosten van de belastingbetaler.
 • Yolande Toremans

  2 maanden geleden
  Sociale bijdragen zijn een verzekeringspremie (geen belasting) en de regels moeten dan ook voor iedereen gelden volgens het gelijkheidsbeginsel anders os het discriminatie.Dit geldt ook voor brand^,auto^en andere soorten verzekering? Nog erger zijn onbelaste maaltijdchecques en bedrijfswagens waar niet iedereen kan van genieten en dus zijn loon hoger belast ziet dan deze die wettelijk de belasting ontduiken. Er zijn wel andere manieren uit te denken om werknemers te belonen dan achterpoortjes
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Geen studentne, geen ongevaccineerden...wel niet schrikken als de horeca je pintje duurder maakt om de "lasten" te betalen en vooral niet janken dat je langer moet wachten wegens "personeelstekort"..
 1. ACV wil bijdragen laten betalen op studentenjobs, maaltijdcheques en flexi-jobs: “Nu loopt de sociale zekerheid jaarlijks 16 miljard euro mis”
  PREMIUM

  ACV wil bijdragen laten betalen op studenten­jobs, maaltijd­che­ques en flexi-jobs: “Nu loopt de sociale zekerheid jaarlijks 16 miljard euro mis”

  ACV-voorzitter Marc Leemans ergert zich groen, rood en blauw aan het opbod rond de pensioenen. En dan vooral omdat het oorverdovend stil is rond de rést van de carrière. "De regering heeft de mond vol van een werkzaamheidsgraad van 80%. Maar het blijft een raadsel hoe we dat gaan halen en vooral: hoe werken leefbaar blijft." Daarom komt de vakbondstopman zelf met een reeks voorstellen. Zo wil hij sociale bijdragen laten betalen op studentenjobs, maaltijdcheques en flexi-jobs.
 2. Jubileumeditie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwijfeld een collectors’ item”
  Breendonk

  Jubileume­di­tie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwij­feld een collectors’ item”

  Duvel Moortgat sluit zijn 150ste jaar af met de lancering van een gelimiteerde Duvel Distilled (40 graden) in een wel zeer bijzondere fles. Speciaal voor de verjaardag is het distillaat gelimiteerd gebotteld in een fles in de vorm van een omgekeerd Duvel glas. Een oplage van 5.500 70cl-flessen is beschikbaar in België vanaf november 2021 voor 150 euro per fles.
 3. Woonzorgcentra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”
  63

  Woonzorg­cen­tra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  De Vlaamse regering maakt vermoedelijk komende week de weg vrij voor het inzetten van de coronapas in de woonzorgcentra. De zorginstellingen zullen zelf kunnen beslissen of ze gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket. De maatregel zal sowieso enkel gelden voor de bezoekers, voor het zorgpersoneel rekent men op de verplichte vaccinatie die er komt vanuit het federale niveau.