Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

HET DEBAT: moeten e-sigaretten in België worden verboden?

Uit de Verenigde Staten komen de laatste tijd alarmerende berichten dat honderden mensen zijn getroffen door een longziekte die gelinkt wordt aan ‘vapen’ of dampen. Er zouden al twaalf doden zijn. In landen als Brazilië, India, Thailand en Singapore is de e-sigaret al in de ban gedaan. Zou België dit ook moeten doen? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

218 reacties

 • marc de clerck

  2 jaar geleden
  ik damp nu al 3 en een half jaar . mijn longen zijn volledig zuiver . voel me terug veel fitter . vermoed dat er meer in die e sigaret heeft gezeten . dat zal ons terug naar de sigaret doen grijpen en dat ziet de regering graag . terug lekker taksen kunnen heffen .hoeveel mensen zijn daar al aan gestorven ? verbieden die sigaretten
 • kathleen verbeke

  2 jaar geleden
  Vapen is het énige dat mij van de sigaretten kan afhouden, longinhoud van mij en mijn man is al enorm vergroot door het gebruik van een vapourizer. Er vallen enkele doden, allemaal mensen die er vloeistoffen in gebruiken die niet goedgekeurd zijn in België en nu moet het verboden worden? Vertel mij dan maar eer waarom sigaretten niet verboden zijn en je in veel supermarkten gewoonweg 1st dóór de zware alcohol sectie moet voor je niet-verslavende spullen, niet-drugs, kan kopen. Verbied eerst die!
 • Bernard Deplacie

  2 jaar geleden
  De e sigaret is het beste middel tegen het roken sinds mensenheugenis Dat weet de tabaklobby ook. Alle verhalen over de e sigaret beginnen met ..ZOU. En dat na 10 jaar op de markt
 • Ferdinand Verbist

  2 jaar geleden
  De tabaksindustrie en de (r)overheid zal wel tegen de e - sigaret zijn, wegens klantenverlies en taksen. In dit geval is niet de e-sigaret de schuld, maar hij die ze gebruikte waarvoor ze niet ontworpen is.
 • marc flameyn

  2 jaar geleden
  Ik maak mijn zorgen mijn vrouw na 13 jaar gestopt te zijn met roken is mijn vrouw terug beginnen met roken(heel stom pfff) maar geruime tijd is ze gestart met vapen met 3% nicotine.Dat vapen baart me zorgen ben er niet gerust in en het mag dan ook van mij uit de handel genomen worden,ben wel eerlijk ben een niet roker nooit geweest trouwens.