Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Wannes Nimmegeers

HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen?

Een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem tot zeven dodelijke slachtoffers geleid. Men is volop op zoek naar de bron van deze besmetting. Intussen klinkt de roep om een verplicht coronacertificaat voor bezoekers van woonzorgcentra steeds luider. Wat denk jij? Moeten bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat kunnen voorleggen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden. 

100 reacties

 • Bas Heijermans

  3 weken geleden
  Die pas maakt niet dat je safe bent! Snap dat nu toch eens. Het enige wat de pas vertelt is dat je voor jezelf veilig bent. Je kan de ander gewoon besmetten, er is totaal geen verschil tussen mensen met of zonder pas. Het enige wat die pas doet is de mensen die er een hebben meer roekeloos maken en veiligheid negeren. Jij met vaccins bent even gevaarlijk als iemand zonder, er is geen verschil. De enigen die echt immuun zijn, zijn de mensen die effectief ziek geweest zijn.
 • Jan Van Rompaey

  1 maand geleden
  Hopelijk gebruiken ze hun gezond verstand, als ze dat hebben.
 • Francois Jonckheere

  1 maand geleden
  Waarom niet ? Mijn tante is 99 jaar en als mijn vrouw en ik haar bezoeken dragen wij een mondmasker. Wat een ander daarvan denkt raakt ons niet.
 • eric van haecht

  1 maand geleden
  Is eenvoudig controleerbaar en zal nut bewijzen maar moet ook gelden voor personeel als u beslist geen vaccin te nemen en uw keuze moet de rest van de bevolking niet de gevolgen van dragen ik ben voorstander ook voor meerdere activiteiten of bezoeken
 • Laurent Moons

  1 maand geleden
  Mensen, dit gaat families uit elkaar rukken, vriendschappen beëindigen! Iemand die gevaccineerd is, is even besmettelijk blijkt uit de laatste onderzoeken! Dus stop er gewoon mee, laten we terug gaan leven. Het voetbal mag zijn stadions terug vullen zonder mondmasker, festivals mogen doorgaan... Ik weet het niet, maar dit zijn evenementen die maar een beperkt publiek interesseert. Ik ben voetbalsupporter, maar mijn beste vriend niet en die interesseert zich er niet in, wat mag hij meer? Niets
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.