Archiefbeeld, Tomorrowland.
Volledig scherm
Archiefbeeld, Tomorrowland. © Joel Hoylaerts/Photo News

HET DEBAT. Moet Tomorrowland kunnen doorgaan? Dit is jullie mening

Dit jaar geen Tomorrowland. Dat beslisten de burgemeesters van Boom en Rumst. Ze laten naar eigen zeggen “het gezond verstand” spreken. Maar die beslissing krijgt heel wat kritiek. De organisatie reageert teleurgesteld en spreekt van een “gigantische ramp”. Wat denk jij? Moet Tomorrowland kunnen doorgaan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt. 

58 reacties

 • Christophe Lammens

  1 maand geleden
  Tip voor TML: verhuis je boeltje definitief naar een land waar de mensen nog (mogen) leven. België is al lang dood en al zeker haar culturele en evenementen sector. Deze zomer zal er niets te beleven zijn hier.
 • Kestens Deborah

  1 maand geleden
  Jazeker moet dit mooi en origineel festival doorgaan. En neen, ik ben geen jongere maar een 50jarige moeder die dit eind augustus-begin september gun aan de jongeren. Vergeten dat jullie ook jong waren?
 • Stefaan Daenen

  1 maand geleden
  Correcte beslissing van de burgemeesters maar het geld zal wel weer beslissen.Zekker als het van deze regering afhangt.
 • jean-luc gallet

  1 maand geleden
  Correcte beslissing. En de Vlaamse regering die 1miljoen belastinggeld verliest, door ondoordachte steun aan grootverdieners moet ophoepelen. Tommorowland is alleen voor de happy few en de buitenlanders.
 • Johan Swinnen

  1 maand geleden
  Dit is gewoon discriminatie ten opzichte van veel andere sectoren die nog geen of weinig perspectief gekregen hebben of waar men vanaf volgende week met 8 , ja met 8!, aan tafel mag.
 1. Rumst en Boom laten Tomorrowland dit jaar niet toe: “Geen beslissing van het hart, maar wel van het gezond verstand”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Rumst en Boom laten Tomorrow­land dit jaar niet toe: “Geen beslissing van het hart, maar wel van het gezond verstand”

  Verrassing van formaat: Tomorrowland gaat dit jaar niet door. Hoewel het overlegcomité het licht op groen had gezet voor festivals tot 75.000 bezoekers vanaf 13 augustus, hebben de gemeentebesturen van Boom en Rumst de vergunningsaanvraag van de organisatoren geweigerd. “De organisatie zou te hoge risico’s met zich meebrengen”, klinkt het. “De gezondheid en de veiligheid staat op de eerste plaats.”