Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Pexels

HET DEBAT. Moet telewerk opnieuw verplicht worden?

Viroloog Steven Van Gucht vindt de huidige aanbeveling tot telewerk te vrijblijvend. Volgens hem is het één van de meest effectieve maatregelen. Hij verwacht dat het een belangrijk thema zal worden op het volgende Overlegcomité op 19 november. Wat denk jij? Moet telewerk opnieuw verplicht worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

11 reacties

 • karin verwimp

  2 jaar geleden
  Anne-Marie Dresselaers, als jij een andere oplossing hebt, dan hoor ik het graag. Ik wil wedden van niet. Dan maar niemand thuis werken? En dat is dan niet enkel aan jezelf denken? Doe eens moeite en probeer er de positieve kant van in te zien, zoals: minder verkeer tijdens de spitsuren en daardoor sneller op het werk en ook weer thuis. In bedrijven waar kantoorpersoneel en arbeiders bvb de kantine en toiletten delen, minder risico op besmetting omdat er minder personeel gebruik van maakt.
 • Peeters Gerd

  2 jaar geleden
  Liefst wel hé, de besmettingen swingen de pan uit, maar dat mogen we op rekening van de antivaccers schrijven. De vaccinatie verplicht maken, dat moeten ze doen, er zijn toch nog vaccinaties verplicht hé?
 • Peggy Verstraeten

  2 jaar geleden
  Het ging in de maanden ervoor ook goed dus waarom niet aanhouden? En dit met een wisselend systeem om 1 dag in de week naar kantoor te kunnen gaan indien de job dit vereist. Te verdelen over de 5 werkdagen maakt dit dat men maar met 1/5 op dezelfde oppervlakte verspreid kan zitten... Ook het fileprobleem is hiermee al voor een deel opgelost. En het verbruik van energie als de zon schijnt zal daarmee ook al een stuk opgevangen kunnen worden. Ik denk win-win-win
 • jos segers

  2 jaar geleden
  Thuiswerken moet vrij te kiezen zijn.
 • Lieven Devos

  2 jaar geleden
  Zo vlug mogelijk invoeren