Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening

De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt. 

  1. Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”
    PREMIUM

    Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”

    Pukkelpop wordt voor de tweede keer afgelast. De deltavariant van het coronavirus, nu verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de besmettingen in ons land, is de spelbreker. Maar experten waarschuwden maanden geleden al dat een vierdaags festival met 66.000 bezoekers ook in de derde week van augustus wellicht niet zou kunnen. Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst verklaren waarom het de juiste beslissing was Pukkelpop te schrappen.