Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening

De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt. 

 1. REPORTAGE. Buurtbewoners Pukkelpop zijn opgelucht: “We stonden op en gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kon verlopen”
  PREMIUM
  Hasselt

  REPORTAGE. Buurtbewo­ners Pukkelpop zijn opgelucht: “We stonden op en gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kon verlopen”

  Terwijl de organisatie van Pukkelpop de handdoek in de ring gooit en muziekfanaten het vierdaagse festival aan hun neus zien voorbijgaan, reageren de meeste buurtbewoners opgelucht op het nieuws. Velen van hen baten zelf een eetstandje uit vlak bij de weide en vroegen zich af hoe dat veilig zou kunnen verlopen. “Het is jammer voor de jeugd, maar het is te vroeg om nu al alle remmen los te laten.”
 2. Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”
  PREMIUM

  Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”

  Pukkelpop wordt voor de tweede keer afgelast. De deltavariant van het coronavirus, nu verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de besmettingen in ons land, is de spelbreker. Maar experten waarschuwden maanden geleden al dat een vierdaags festival met 66.000 bezoekers ook in de derde week van augustus wellicht niet zou kunnen. Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst verklaren waarom het de juiste beslissing was Pukkelpop te schrappen.