Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Geert De Rycke

HET DEBAT. Moet nultolerantie voor alcohol achter het stuur worden ingevoerd? Dit is jullie mening

Groen en sp.a hebben vorige week een gezamenlijk wetsvoorstel ingediend voor nultolerantie voor alcohol achter het stuur. Concreet zou dat een (symbolische) drempel betekenen van 0,2 promille alcohol in het bloed in plaats van de 0,5 promille die nu geldt. Eerder vandaag kwamen experts en betrokkenen aan bod. Nu is het jullie beurt: dit zijn de boeiendste reacties. 

88 reacties

 • Stijn Jonckers

  2 jaar geleden
  Controleer dan ook op alle vormen van medicatie!
 • Marc Bohets

  2 jaar geleden
  De meeste ongevallen worden veroorzaakt door mensen die niet gedronken hebben, ban dan ook iedereen die niet gedronken heeft van de weg, het fileprobleem is dan ook ineens opgelost ;-) Alle gekheid op een stokje, ze zijn hier weeral op de verkeerde mensen aan het schieten en er een symbooldossier van aan het maken.
 • Dirk Hulders

  2 jaar geleden
  Voor nultolerantie, maar dit zal er slechts doorkomen als de alcoholvrije dranken dezelfde smaak hebben van alcoholhoudende dranken, zodat de omzet daarvan dezelfde winstenmarges oplevert. Het politieke beleid moet zwichten voor de druk van multinationals zoals ab inbev. Deze hebben uiteindelijk het laatste woord
 • Danny Vandevijvere

  2 jaar geleden
  Als ik ergens uit ga eten dan drink ik daar graag een frisse pint bij. Eén dan. Jammer dat ik om daarvoor een taxi zou moeten nemen.
 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  @ Elsje Van der Sloten, ook dan ben je onder invloed, en mag je niet rijden.
 1. “Strijd tegen drugs en seksueel geweld opvoeren”: lokale politie zet krijtlijnen beleid uit voor komende jaren

  “Strijd tegen drugs en seksueel geweld opvoeren”: lokale politie zet krijtlij­nen beleid uit voor komende jaren

  De politie van Sint-Niklaas gaat de komende jaren de strijd tegen drugsdealers opvoeren. Ook wil de politie door het inschakelen van zedeninspecteurs de aangiftebereidheid voor seksueel geweld verhogen. Een derde belangrijk aandachtspunt wordt de verdere inzet op verkeersveiligheid. Het zijn de voornaamste prioriteiten die de politie van Sint-Niklaas naar voor schuift in het zonaal veiligheidsplan 2020-2025.