Hoelang blijft het Covid Safe Ticket nog een rol spelen in onze samenleving? De meningen daarover zijn verdeeld.
Volledig scherm
Hoelang blijft het Covid Safe Ticket nog een rol spelen in onze samenleving? De meningen daarover zijn verdeeld. © BELGA

HET DEBAT. Moet het Covid Safe Ticket afgeschaft worden?

Blijft het Covid Safe Ticket een nuttig instrument in de strijd tegen het coronavirus, of kan het beter verdwijnen? Uit de laatste motivatiebarometer blijkt dat de samenleving erg gepolariseerd is over het onderwerp. Wat denk jij? Moeten de quarantaineregels op de schop? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.

156 reacties

 • Wendy De Backer

  9 maanden geleden
  Was er niet ooit beloofd dat er maar 2 prikjes gingen nodig zijn? (Leugen 1) Dat we het "voor de andere " moesten doen? (Leugen 2: je doet dit enkel voor jezelf, want je kan de andere nog steeds besmetten. O ja, wel een stuk minder dan een paria-die zich niet heeft laten vaccineren, bla bla bla...). Dat er geen pasjesmaatschappij ging komen? (Leugen 3: Als je deze leugen niet ziet, innige deelneming dan). Dat iedereen de vrije keuze heeft zich te laten vaccineren? (Leugen 4: vrije keuze ? Waar?)
 • Jean Lazoore

  10 maanden geleden
  Ze hadden toch gezegd : Geen pasjes maatschappij . Ze hebben dus gelogen. Ik heb 2 prikken gehad, ze hadden ook gezegd dat 2 prikken genoeg was, ze hadden ook gezegd dat 75 procent van de bevolking gevaccineerd ook genoeg was voor groeps immuniteit, dat was dus ook gelogen. De rest van de spuiten die voor mij bestemd zijn mogen ze geven aan al die zogezegde experten.
 • Francis Wouters

  10 maanden geleden
  Volgens de regeerakkoord zou het moeten blijven Langs de andere kant mag het blijven van mij en die niet zijn ingeënt zijn de toegang weigeren als je café of restaurant binnen ga
 • Yvan Grosjean

  10 maanden geleden
  Afschaffen. Het houdt geen besmettingen tegen, het bevordert discriminatie, het zorgt voor veralgemeende controle over de burgers, en het bezorgt tal van uitbaters onnodig extra werk.
 • ward Dewinter

  10 maanden geleden
  Honderd duizenden voelden zich safe in het café en op restaurant door het CST certificaat . Honderd duizenden zijn nu besmet ! Moeten we er nog een tekening bij maken ?