Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

HET DEBAT. Moet het coronavaccin verplicht worden voor iedereen?

Het debat over de verplichte vaccinatie voor de hele bevolking barst los. Woensdag ligt het voorstel voor het eerst ook op tafel van het Overlegcomité. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is alvast voorstander. Wat denk jij? Moet de vaccinatie tegen het coronavirus verplicht worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.

323 reacties

 • Tony Reybrouck

  6 maanden geleden
  Vaccinatie tegen Covid zou verplicht moeten worden. Dat is enige manier om uit deze pandemie te geraken. Anders zal virus blijven muteren en velen ziek maken met hoge mortaliteit. Pokken vaccinatie was ook verplicht, idem voor vaccinatie in het leger. Misschien wordt dit best geregeld door WHO. Ik denk dat er nu reeds veel ervaring beschikbaar is op miljoenen mensen.
 • Nicole Polfliet

  8 maanden geleden
  Hadden ze al veel langer moeten verplichten. Dank zij een minderheid antivaxers blijft het virus muteren. Volgend jaar zitten we nog in hetzelfde schuitje... Zorgpersoneel overspannen, normale zieken worden niet geholpen. Tijd dat men een drastische beslissing neemt. Vroeger kon het blijkbaar wel of hadden de ministers meer lef?
 • Marijke Vermeulen

  8 maanden geleden
  De meeste gevaccineerden hebben echt de wijsheid in pacht. Iets dat nog in een testfase zit,in je lichaam laten rammen? Nee,dank u. Je moet niet gestudeerd hebben om te weten dat dit heel erg gaat mislopen. Mijn lichaam is me heilig,daar gaan ze geen vergif in spuiten,omdat zij zonodig miljarden aan een zogezegd vaccin hebben uitgegeven. En wij de brave burgers mogen langs alle kanten betalen. Dat geld moet natuurlijk gerecupereerd worden. Aub,gebruik jullie gezond verstand.
 • karel de coster

  8 maanden geleden
  vacineren verplichten, eindelijk
 • Eric lefevere

  8 maanden geleden
  het verplichten van vaccineren is een schending van de mensenrechten, en mag dus niet gebeuren, mensen moeten de vrije keuze kunnen hebben, en neem dit weg is dit pure dictatuur!!!!!