Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? Dit is jullie mening

De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Eerder vandaag kwamen experts en politici aan bod. Nu is het jullie beurt. 

 1. Aantal besmettingen verdubbeld in twee weken, maar houden ziekenhuizen stand? “Het beeld is duidelijk op de covidafdeling: 65-plus én niet-gevaccineerd”
  PREMIUM

  Aantal besmettin­gen verdubbeld in twee weken, maar houden ziekenhui­zen stand? “Het beeld is duidelijk op de covidafde­ling: 65-plus én niet-gevacci­neerd”

  De laatste besmettingsopstoot dateert van augustus, maar in onze ziekenhuizen houden ze de meest recente cijfers - en de verdubbeling van het aantal besmettingen in twee weken - goed in de gaten. Eén zaak staat vast: zonder vaccinatie zou de toestand veel erger zijn. “Het is wel afwachten wat dat andere virus, de griep, zal doen.” Wij deden een belronde bij enkele ziekenhuizen.
 2. Staatssecretaris Sammy Mahdi stelt actieplan voor om asielzoekers aan het werk te krijgen

  Staatsse­cre­ta­ris Sammy Mahdi stelt actieplan voor om asielzoe­kers aan het werk te krijgen

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) hebben woensdag een actieplan voorgesteld om asielzoekers aan het werk te krijgen. Het plan ‘Asielzoeker zoekt match’ moet inzetten op de activering van asielzoekers, tijdens de procedure van asiel. Het plan werd dinsdag voorgesteld bij Westvlees in Staden, waar al wordt samengewerkt met asielzoekers voor knelpuntberoepen.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.