Illustratiebeeld. Een vrouw in Israël toont haar vaccinatiecertificaat, de zogeheten 'green badge', waarmee ze toegang krijgt tot een theatervoorstelling.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Een vrouw in Israël toont haar vaccinatiecertificaat, de zogeheten 'green badge', waarmee ze toegang krijgt tot een theatervoorstelling. © EPA

HET DEBAT. Moet er een vaccinatiepaspoort (met bepaalde voordelen) komen voor EU-burgers?

De Europese regeringsleiders zijn het eens geraakt over de invoering van een vaccinatiepaspoort, zoals dat ook in Israël al bestaat. Over de uitwerking bestaat nog onenigheid. Volgens Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz moet zo’n bewijs het opnieuw mogelijk maken om vrij te reizen tussen EU-landen. Wat denk jij? Moet er een vaccinatiepaspoort (met bepaalde voordelen) komen voor EU-burgers? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.

186 reacties

 • Chris Bal

  5 dagen geleden
  Ja, het geeft je op een eenvoudige manier toegang tot verschillende faciliteiten. Ik denk vooral aan het vrij reizen .
 • Jan Kerkhof

  4 weken geleden
  Nee, want het is een ongeoorloofde overtreding van het medisch beroepsgeheim en een gigantisch precedent om dat geheim te negeren voor niet-medische zaken. En dat openzetten is een moderne versie van de doos van Pandora.
 • luc Van der Looy

  1 maand geleden
  Belangrijke hotelketens in Spanje vragen een paspoort! Wel, ze mogen zelf in hun kamers gaan slapen! Een paspoort telt alleen de dag dat je het krijgt en de vlg. dag kan je besmet worden, en wat dan paspoort?
 • luc Van der Looy

  1 maand geleden
  Haha, hoelang duurt een vaccinatiepasje? Vandaag compleet virus vrij en een vaccinatie ! Goed, prachtig, en 3 dagen daarna wordt je besmet! En wat dan beste gevaccineerde? Dan kan je de virusvrije personen gaan besmetten met uw pasje in uw zak!
 • Jan Germonpré

  1 maand geleden
  Vaccinatiepaspoort heeft enkel zin als er een redelijke en faire kans is op tijdige vaccinatie. Dit is op dit ogenblik niet het geval en het ziet er niet naar uit dat dit nog zal veranderen. Europa kan enkel met ons geld smijten en dat op tergend trage wijze. Maar zelfs kunnen ze nog niet op een efficiente manier... cfr aankoop vaccins.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten