Een vrouw uit Israël toont haar zogeheten 'groene kaart', waarmee ze kan aantonen dat ze werd gevaccineerd tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Een vrouw uit Israël toont haar zogeheten 'groene kaart', waarmee ze kan aantonen dat ze werd gevaccineerd tegen het coronavirus. © AFP

HET DEBAT. Moet er een vaccinatiepaspoort (met bepaalde voordelen) komen voor EU-burgers? Dit is jullie mening

De Europese regeringsleiders zijn het eens geraakt over de invoering van een vaccinatiepaspoort, zoals dat ook in Israël al bestaat. Over de uitwerking bestaat nog onenigheid. Wat denk jij? Moet er een vaccinatiepaspoort (met bepaalde voordelen) komen voor EU-burgers? Eerder vandaag lieten we onze experts en enkele politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.

63 reacties

 • Freddy Duschek

  1 week geleden
  Hoe kan je iemand verplichten om vrijwillig een vaccin te aanvaarden? Door een paspoort in te voeren voor gevaccineerden
 • Luc Vleminckx

  1 week geleden
  Lotte, een goede motivator of niet, vaccineren is niet verplicht en het reizen of andere zaken daarvan laten afhangen is en blijft discriminatie. Ontoelaatbaar.
 • Lotte Colson

  1 week geleden
  Ik ken enkelen die zich niet wouden vaccineren maar het wel gaan doen om een vaccinatiepaspoort te krijgen zodat ze kunnen reizen. Het is dus een goede motivator! Maar inderdaad wel wachten tot iedereen de kans op een vaccin heeft gehad.
 • Freddy Duschek

  1 week geleden
  Er werd beloofd dat vaccinatie geheel vrijblijvend zou zijn en zeker niet verplicht zou worden. Belofte maakt schuld
 • Peter Mestdagh

  1 week geleden
  Ik dacht in een democratisch land te leven waar iedereen vrije keuze geniet. Zo een paspoort is ook geen vrijgeleide om bescherming te genieten tegen het corona virus. De enig oplossing is echte immuniteit. Het vaccin biedt enkel kunstmatige immuniteit en niemand kan voorspellen wat dit op lange termijn met ons natuurlijk immuunsysteem zal doen. Dus nee, zo een paspoort is zeker geen garantie om besmet te worden of door te geven.
 1. Half miljoen vaccins in voorraad, maar grote versnelling campagne in het verschiet: “Alles is ingepland”
  PREMIUM

  Half miljoen vaccins in voorraad, maar grote versnel­ling campagne in het verschiet: “Alles is ingepland”

  België heeft tot op vandaag 1.280.543 dosissen van een van de drie coronavaccins ontvangen. 757.229 daarvan zijn er volgens de laatste cijfers toegediend, wat betekent dat er dus een overschot van meer dan 500.000 dosissen in voorraad zit. De taskforce Vaccinatie verzekert dat er van ‘dode stock' echter geen sprake is, en dat zo goed als de volledige voorraad geprogrammeerd staat voor de komende twee weken. Alleen vraagt die programmatie tijd, zeggen zowel Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce, als het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?