Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Moet er een afkoelingsweek in het onderwijs komen om coronapandemie verder te bestrijden?

De laatste weken regende het berichten uit de onderwijssector: scholen moesten noodgedwongen gedeeltelijk of volledig sluiten, omdat leerlingen en leerkrachten in quarantaine zaten of een coronabesmetting hadden opgelopen. Zou er een afkoelingsweek in het onderwijs moeten komen om het aantal besmettingen terug te dringen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

138 reacties

 • Anneke Vermeulen

  2 maanden geleden
  Het is uiteraard de bedoeling onze jeugd optimaal te onderwijzen. Vergeet echter niet dat er leerkrachten voor moeten zijn. Momenteel is in vele scholen de absentie van collega's door corona-besmetting of quarantaine zo groot , dat de groep aanwezigen dubbel moeten draaien. Dit vergeet Ben Weyts echter. Wat wil hij : na nieuwjaar niet alleen corona-afwezigen maar ook burn-outs bij het onderwijzend personeel? Wij zijn ook maar mensen en onze energie raakt op.
 • Kim Verpoorter

  2 maanden geleden
  Het was gemakkelijk geweest om dit in de week van 11 november te doen maar Weyts wilde weer de koppige ezel zijn. Het is toch overduidelijk dat de scholen de straalmotor zijn van alle besmettingen? En wie me niet gelooft: kom gerust een dagje kijken. Het sportpaleis is er niks tegen. Allemaal staan ze kort op elkaar en van social distancing of een masker tot over de neus hebben ze nog nooit gehoord!
 • Marnix Bauw

  2 maanden geleden
  Toen men zonder veel schade het alleheiligenverlof kon doortrekken tot over 11 november wilde weer Weyts er niet van weten, ondanks er toen reeds veel besmettingen waren. Weyts heeft het grondig verpest, en laat nu iedereen aan zijn lot over. Ze lijken te vergeten dat het overgrote deel van het zorgpersoneel ook kinderen heeft.
 • Frans Desmet

  2 maanden geleden
  Die afkoeling periode moest reeds lang gebeurt zijn . Maar Ben Weyts en de regering willen dat niet het is nu toch duidelijk dat de scholen de groot verspreiders zijn samen met buitenlandse reizen buiten Europa .Hoe langer covit blijft hoe langer zij in de belangstelling blijven .Sommige ouders willen dat de scholen open blijven voor opvang van de kinderen .Vroeger bleef een van de ouders thuis voor de kinderen zorgen .Nu zijn het alleen de lusten en de lasten zijn voor andere personen .
 • Franc saas

  2 maanden geleden
  wie kinderen wilde ,moet er zelf voor kunnen zorgen ...kan je dat niet ,begin er dan niet aan .wij hebben dat ook gedaan , mijn vrouw is thuisgebleven voor de opvoeding en zorg voor onze dochter en ja , dan val je op 1 loon, dus geen 2 auto's en zelfs geen dure bak !! geen dure merkkledij en niet meermaals per jaar op reis ..blijkbaar is dat nu voor velen een probleem ...een luxe probleem en de kinderen moeten hier voor boeten.
 1. Smartphonebeelden tonen hoe ontsnapte gevangene te voet wegvlucht en hoe agenten hem oppakken na klopjacht in Antwerpen
  Play
  Antwerpen

  Smartphone­beel­den tonen hoe ontsnapte gevangene te voet wegvlucht en hoe agenten hem oppakken na klopjacht in Antwerpen

  De politie heeft vandaag een klopjacht gehouden in de omgeving van de Noorderlaan in Antwerpen. Een gevangene die nog jaren in de cel moest zitten, ontsnapte deze namiddag uit het politiekantoor. Op smartphonebeelden is te zien hoe de man te voet wegvlucht. Agenten snellen ter plaatse en kunnen de man inrekenen in de Bostonstraat, in de buurt van het politiekantoor op de Noorderlaan.
 2. Gevarenzones worden gemeden, gezonde buitenlucht opgezocht: Belg legt zichzelf ‘lichte lockdown’ op
  PREMIUM

  Gevarenzo­nes worden gemeden, gezonde buiten­lucht opgezocht: Belg legt zichzelf ‘lichte lockdown’ op

  De gemiddelde Belg heeft zichzelf een eigen ‘lichte lockdown’ opgelegd. Zoveel blijkt uit Googles mobiliteitsgegevens van de voorbije twee weken die we konden inkijken. Niet alleen werken we tegenwoordig daadwerkelijk weer meer van thuis, daarnaast mijden we met zijn allen opnieuw vaker recreatieve plekken zoals horeca, winkelcentra, musea en bioscopen. En zoeken we zelfs met dit herfstweer terug de gezonde lucht van buitenparken op.