Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Moet er een afkoelingsweek in het onderwijs komen om coronapandemie verder te bestrijden? Dit is jullie mening

De laatste weken regende het berichten uit de onderwijssector: scholen moesten noodgedwongen gedeeltelijk of volledig sluiten, omdat leerlingen en leerkrachten in quarantaine zaten of een coronabesmetting hadden opgelopen. Zou er een afkoelingsweek in het onderwijs moeten komen om het aantal besmettingen terug te dringen? Eerder lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

35 reacties

 • Stephan De Coninck

  2 maanden geleden
  Al meer dan 27000 doden door corona in België. Hoeveel meer moeten er nog bijkomen alvorens Weyts de basisscholen & creches zal sluiten?
 • Dirk Leleu

  2 maanden geleden
  Meneer Weyts mag verkondigen wat hij wil maar van Sneltesten? En CO2 meters die hebben ze in het Nederlandstalig onderwijs in brussel nog niet gezien
 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  In Zweden is er niets gesloten en die cijfers kunnen wij enkel van dromen
 • Benni Reynders

  2 maanden geleden
  Geef dan de werkende mens ook 1 week betaald verlof om kinderen op te vangen of desnoods 2 en dan blijven we allen zoveel mogelijk binnen. En voile problemen zijn dan meteen iets minder Want ik moet als huishoudhulp wel bij de mensen thuis komen. Waar ook de kinderen en vaak ook de volwassen geen afstand houden of geen masker willen opzetten. Dus ja van mij mag er ook voor ons een afkoelingsperiode komen. Gr Danielle Hermes
 • Monique Moens

  2 maanden geleden
  Ik denk dat het daar te laat voor is. Een week is niet meer voldoende om deze golf te stoppen. Het zit in alle scholen. Vooral kleuter en lagere scholen. Maar met een week afkoeling kom je er niet.
 1. Zijn de nieuwe coronamaatregelen streng genoeg om een totale lockdown te vermijden? Experten leggen uit
  PREMIUM

  Zijn de nieuwe coronamaat­re­ge­len streng genoeg om een totale lockdown te vermijden? Experten leggen uit

  Het Overlegcomité heeft uiteindelijk toch hardere maatregelen genomen, maar zullen die volstaan om het aantal coronabesmettingen drastisch naar beneden te halen? Is dit pakket verstrengingen voldoende om de druk op onze ziekenhuizen te doen dalen? Of moeten we nog altijd vrezen voor een totale lockdown? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) en Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, laten hun licht op de zaak schijnen.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.