DPG Media
Volledig scherm
© DPG Media

HET DEBAT. Moet een politicus aan een programma als 'The Masked Singer’ kunnen deelnemen? Dit is jullie mening

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft het geschopt tot de finale van het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’. De politicus keerde vrijdag met een bronzen medaille én heel wat reacties naar huis. Sommigen prijzen de stem van Rousseau, anderen vinden dat een (goed) politicus niet thuishoort in een entertainmentprogramma. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

54 reacties

 • Alex Tas

  3 maanden geleden
  niemand heeft het recht om te zeggen wat een ander mag of niet mag doen in zijn/haar vrije tijd...
 • Didi Bellens

  3 maanden geleden
  Ze verliezen zo hun waardigheid alsook die van hun partij. Waarom nog eens extra in de kijker moeten lopen - om in 2024 hun punten te scoren. Ze zijn voor mij allemaal sjacheraars en dus enkel met politiek bezig zijn of stop ermee.
 • raf janssens

  3 maanden geleden
  moet kunnen . en ach wie heeft op het werk al eens geen tijd gestolen .die werpe de eerste steen .ik ga om dit ook niet van stem gedrag veranderen.ik vind het een goed programma .van mij mag meer van dit positieve op tv komen in deze donkere tijden
 • Daniel Van Buggenhout

  3 maanden geleden
  Hij zou zich beter volledig in de showbizz storten , want als politieker is hij geen eurocent waard .
 • Lucas Vandebrug

  3 maanden geleden
  Ik vind het geweldig van de man hetgeen ik niet van zijn partij kan zeggen.
 1. Slangen op maandag. Stemmen uit boosheid, teleurstelling, afgunst of desinteresse was nooit populairder. Spaar ons daarom de ongein
  PREMIUM

  Slangen op maandag. Stemmen uit boosheid, teleurstel­ling, afgunst of desinteres­se was nooit populair­der. Spaar ons daarom de ongein

  U mag mij een droogstoppel vinden of volkomen ouderwets, maar wanneer bij een zangwedstrijd een partijvoorzitter uit een konijnenpak kruipt, stelt wat mij betreft het politieke bedrijf een nieuw diepterecord op scherp. Was er geen volwassene in de buurt toen Conner Rousseau opperde dat deelnemen aan ‘The Masked Singer’ een ‘leutig idee’ was? Tik in Google vandaag ‘Conner Rousseau’ in en als eerste suggestie krijg je niet ‘socialisme’, ‘armoede’, ‘rechtvaardigheid’ of ‘solidariteit’ te zien, maar wel het woord ‘konijn’.
 1. Van zingend konijn tot vallende panda: past dat wel bij de sérieux van de politiek?
  PREMIUM

  Van zingend konijn tot vallende panda: past dat wel bij de sérieux van de politiek?

  Conner Rousseau (Vooruit) is dus Konijn. En dat roept meteen de vraag op: past dat bij de sérieux van de politiek, deelnemen aan The Masked Singer? “Politici in amusementsprogramma’s zonder politieke boodschap: ik ben daar geen voorstander van", zegt politicoloog Carl Devos. Maar tegelijk: een goed gekozen optreden op tv kan ook politiek iets opleveren. “Rousseau mikt op het jonge kiespubliek. Na deze stunt zal hij ongetwijfeld op Instagram een pak jonge volgers erbij krijgen. Op een dag zijn ook zij oud genoeg om te stemmen, hé.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.